vrijdag, mei 27, 2022
14.6 C
Knokke-Heist
your alt tag'

De Wijnboer nu ook officieel open

Een 10-tal jaar geleden is Benedickt Vertriest door een medische fout blind geworden. Dit had voor hem een enorme impact op zijn leven, dat kunnen wij als “ziende” mensen ons zelfs niet voorstellen…

Gelukkig bezit hij een enorme positieve mind en heeft hij een ongezien doorzettingsvermogen. Een tijd terug besloot hij van zijn hobby “ietsje” uit te breiden en nam hij een wijnhandel over.

Doordat hij blind is kan hij letterlijk “blind proeven”. Als blinde persoon kon hij zich niet zelfstandig verplaatsen dus hadden ze eerst in hun huis een plek voorzien waar mensen wijn konden proeven en waar alles ook kon kopen.

“Mijn selectie bestaat uit overwegend Biologische wijnen van wijnbouwers  geselecteerd op hun kwaliteit en werkwijze, zegt Benedickt. Deze wijnbouwers heb ik bezocht, kennisgemaakt met de wijnbouwers zelf, hun werkwijze gehoord, de wijngaarden bezocht en natuurlijk ook uitvoerig geproefd en goed bevonden! Ik kan dus zeggen dat ik de wijnbouwers zelf ken, de mens erachter en ook hier de kaart trek van het persoonlijk contact.

Reeds vele jaren ben ik gepassioneerd door wijn. Vooral mijn vader leerde me de fijne smaken te proeven. Ook in de wijngilde leerde ik heel wat bij maar mijn honger naar meer zette me aan om een opleiding sommelier te volgen. Ik wil mijn jarenlange ervaring graag delen en geef hier ook regelmatig cursussen over. In deze cursussen dompel ik je mee onder in de wijnwereld!

In mijn zoektocht vond ik een kwalitatieve wijn met een Braille etiket! Ik bezocht de wijnbouwers en die vertelden een bijzonder verhaal…

Ze adopteerden een blind meisje. Hierdoor merkten ze dat het als blinde persoon niet evident is om door het leven te gaan. Ze ontwikkelden een etiquet voor hun wijn met een braille opschrift. Op zich kreeg ik het helemaal warm van het verhaal, maar toen ik de wijn proefde was ik helemaal verkocht.

De deal was gesloten, ik wilde deze wijn ook aan jullie laten proeven.

Op regelmatige basis wil ik ondernemers samenbrengen. Ik ben enorm geïnteresseerd in andere ondernemingen en help graag meedenken. Ik help ondernemers door te brainstormen, mijn netwerk aan te spreken en mensen effectief te connecteren”, zo besluit Benedickt Vertriest. De Wijnboer is te vinden in de Kerkstraat 12 in onze deelgemeente Heist.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen