4.8 C
Knokke-Heist

Bepaalde immo-kantoren plaatsen steeds grotere borden

Het gemeentebestuur Knokke-Heist levert al jaren permanent inspanningen om het imago van onze gemeente hoog te houden. Maar ondanks eerder overleg met de immo-sector lijken de afspraken bij een aantal geen gehoor te vinden.

In dit kader blijft het duidelijk dat de overvloed aan verkoop- en verhuurborden de visuele aantrekkelijkheid van Knokke-Heist schaadt. De perceptie ontstaat dat de hele kustgemeente te koop of te huur is wanneer dergelijke borden te lang of in een te grote concentratie prominent de aandacht van de passant opeisen. Het levert wellicht persoonlijke publiciteit voor de immokantoren D. & F. op, maar het is nefast voor het esthetisch uitzicht van de gemeente en de dynamiek van de lokale economie. Beide kantoren hangen steeds grotere borden aan de gevels van woningen, handelspanden en appartementen. Op het vlak van veiligheid kunnen V-borden of plakkaten bovendien aan een werfafsluiting of aan de gevel loskomen of wegwaaien bij stormweer. Ze kunnen ook hinder opleveren voor het wegverkeer en bestuurders afleiden.

Het gemeentebestuur heeft de zaakvoerders van alle Knokke-Heistse immokantoren al vaak via een schrijven gesensibiliseerd om aandacht te besteden aan bepaalde aanbevelingen. De meeste Immo-kantoren gingen in op de vraag vanuit de gemeente. Maar een paar hardliners denken dat hoe groter de affiches hoe maar kans op verkoop. Wat natuurlijk niet het geval is. Het advies blijft:

Plaats geen V-borden aan het te verhuren of te verkopen pand

Plaats maximaal 1 affiche per vastgoedkantoor achter het raam

Neem na verhuur of verkoop de affiche ten laatste op de 14de dag weg

Plaats geen borden op het openbaar domein (op risico van een gasboete en een retributiekost voor het wegnemen)

Investeren in digitale promotie

Het gemeentebestuur rekent op de creativiteit van de immokantoren om publiciteit te voeren die meer gericht is naar het doelpubliek en minder storend is in het straatbeeld. Met online adverteren is er alvast op 4 aspecten winst te boeken:

Het bereik is veel groter, ongeacht waar de potentiële klanten zich ook bevinden

Interesse van klanten is beter te meten via het aantal views en reacties

Kostenbesparend per bereikte potentiële klant

Behoud van controle over tijdsduur adverteren, wijzigingen aanbrengen foto’s…

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen