Home Zwinregio Besmettingen in de Zwinregio stijgen snel

Besmettingen in de Zwinregio stijgen snel

Dit weekend overschreed België de grens van 100.000 besmettingen. Sinds het begin van de coronacrisis telde ons land intussen al 102.295 positieve gevallen.

Ook het aantal hospitalisaties blijft in stijgende lijn gaan. De voorbije week waren er gemiddeld 45 ziekenhuisopnames per dag, een stijging met 48 pct tegenover de week ervoor. Vorige zaterdag waren er zelfs 51 opnames, terwijl het van 21 mei geleden was dat er nog meer dan 50 ziekenhuisopnames waren op één dag. De toename in ziekenhuisopnames is er in alle regio’s met op kop Brussel, gevolgd door Antwerpen, Henegouwen en Luik.

Sinds het begin van de epidemie zijn al 19.629 mensen in het ziekenhuis beland. Het aantal overlijdens blijft intussen stabiel, met een gemiddelde van 2 per dag tussen 11 en 17 september. Intussen zijn in ons land 9.948 mensen overleden aan de gevolgen van een besmetting.

Tussen 4 en 17 september bedroeg de besmettingsgraad 117 per 100.000 inwoners, een stijging met 111 procent. We zien ook een fikse stijging in de Zwinregio:

In Knokke-Heist zijn de voorbije veertien dagen 20 nieuwe besmetting(en) vastgesteld. Daarmee komt het aantal nieuwe besmettingen op 60 per 100.000 inwoners in de laatste 14 dagen en kleurt de gemeente ook rood. Bij Sciensano ligt de waarschuwingsdrempel voor nieuwe gevallen op 20.

In Brugge zijn de voorbije veertien dagen 74 nieuwe besmetting(en) vastgesteld. Daarmee komt het aantal nieuwe besmettingen op 62 per 100.000 inwoners in de laatste 14 dagen. Bij Sciensano ligt de waarschuwingsdrempel voor nieuwe gevallen op 20.

In Damme zijn de voorbije veertien dagen 1 nieuwe besmetting(en) vastgesteld. Daarmee komt het aantal nieuwe besmettingen op 9 per 100.000 inwoners in de laatste 14 dagen. Bij Sciensano ligt de waarschuwingsdrempel voor nieuwe gevallen op 20.

In Sluis zijn de voorbije veertien dagen geen nieuwe besmetting(en) vastgesteld.

- Advertisment -

Lees ook dit

Geen reclame meer voor “Light ART”

Het festival “Light ART” start nu zaterdag. Dat is het moment waarop er voor de eerste keer weer shoppers naar onze gemeente zullen komen....

socialehulp@knokke-heist.be blijf dus niet zitten met je vraag

De coronacrisis treft ons hard. Jouw situatie is daardoor misschien veranderd. Misschien kan je al dan niet tijdelijk niet meer aan de slag? Of...

Sportoase Duinenwater weer open met protocol

De toelating om de activiteiten deels opnieuw te activeren kwam vroeger dan verwacht maar verheugt ons omdat het een erkenning is van de regering...

Wensenboom doet het zonder snoep

Elk jaar staan enkele vrijwilligers van het gemeentebestuur op de markt in Knokke en Heist om er soep aan de man te brengen ten...

Recente reactie van onze lezers