Home Het Zoute Beste patissier ter wereld kun je vinden in de Kustlaan

Beste patissier ter wereld kun je vinden in de Kustlaan

Onze landgenoot Pierre Marcolini met zaak in de kustlaan heeft maandag tijdens de virtuele editie van World Pastry Stars (WPS) 2020 de prijs voor beste patissier ter wereld gewonnen.

De prijs is een eerbetoon aan de virtuoos die internationaal het beroep van patissier-chocolatier heeft gepromoot door zijn creativiteit, zijn producten, zijn commerciële en bedrijfswaarde.

Tijdens de editie van 2020 koos de jury, vertegenwoordigd door onafhankelijke journalisten, unaniem de patissier-chocolatier Pierre Marcolini. Deze onderscheiding is volgens de jury het beste eerbetoon voor het 25-jarig bestaan van het Huis Pierre Marcolini. Het WPS is het belangrijkste internationale confectiecongres gewijd aan patissiers en werd opgericht door Iginio Massari.

Maison Pierre Marcolini biedt een bar met ijscreaties die men kan personaliseren. Men heeft er de keuze uit de collectie ‘Pastels’, zomerchocolade met pittige en fruitige smaken… Daarnaast zijn er de iconische creaties zoals de signatuur hartjes, pralinés, ganaches, grands crus, chocolade repen, Melove cakes en andere lekkernijen.

Creatie voor Knokke: Les Petits Bonheurs

Speciaal voor Knokke-Heist maakt Maison Pierre Marcolini een exclusieve chocoladecreatie: Les Petits Bonheurs, een feuillantine van hele hazelnoten gecombineerd met een praliné van het huis en op smaak gebracht met een vleugje Maldonzout. Een perfect uitgebalanceerde chocolade gecreëerd met de geroosterde Grand Cru cacaobonen van Maison Pierre Marcolini. De chocolade is delicaat omhuld in een gouden verpakking. Het ideale soul-supplement bij de thee of koffie. Macarons en cakes om op elk moment van te kunnen genieten maken ook deel uit van deze zomerselectie.

De beste ingrediënten

Klanten vinden dus alle ambachtelijke knowhow die de reputatie van de chocolatier maakt: zelfgemaakte geroosterde cacaobonen, Piemonte-hazelnoten, Iraanse pistachenoten, Siciliaanse citroen … Ingrediënten die overal ter wereld zorgvuldig zijn geselecteerd om uit te groeien tot onweerstaanbare en heerlijke producten.

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Weer in Knokke-Heist en de Zwinregio

Vandaag zijn er 's ochtends nog enkele korte opklaringen, al snel wordt het betrokken maar het blijft droog tot de avond. Matig tot goed...

Geen reclame meer voor “Light ART”

Het festival “Light ART” start nu zaterdag. Dat is het moment waarop er voor de eerste keer weer shoppers naar onze gemeente zullen komen....

socialehulp@knokke-heist.be blijf dus niet zitten met je vraag

De coronacrisis treft ons hard. Jouw situatie is daardoor misschien veranderd. Misschien kan je al dan niet tijdelijk niet meer aan de slag? Of...

Sportoase Duinenwater weer open met protocol

De toelating om de activiteiten deels opnieuw te activeren kwam vroeger dan verwacht maar verheugt ons omdat het een erkenning is van de regering...

Recente reactie van onze lezers