HomeZwinregioBestel je pakket bijvriendelijke planten bij Houtland Zoemt 

Bestel je pakket bijvriendelijke planten bij Houtland Zoemt 

Omdat veel bijen, vlinders en zweefvliegen het moeilijk hebben om in onze omgeving te overleven, organiseert Regionaal landschap Houtland in samenwerking met o.a. Knokke-Heist voor het 5de jaar op rij de actie Houtland Zoemt! om de aandacht te vestigen op de nood aan meer nuttige bloemen voor onze bestuivers. Een veelzijdig nectar- en stuifmeelaanbod is cruciaal voor bijen en vlinders. Van vroeg in de lente tot laat in de herfst vliegen deze vlijtige beestjes rond op zoek naar voedsel. Ze doen dit vaak in de directe omgeving van hun nestplaats. Alle inwoners en tweedeverblijvers kunnen ze in onze gemeente een handje helpen door nestgelegenheid en voedsel te voorzien.   

Maak van je tuin een B&B voor bijen 

Maak met andere woorden van je tuin een B&B voor bijen. Jij kan dus zelf aan de slag, want alle tuinen samen vormen een aanzienlijk lint met veel kansen voor bijen en vlinders. Tover jouw tuin om tot een bloemenpracht en maak van Knokke-Heist een bijenvriendelijke omgeving. Ook een klein balkon of voortuintje kan perfect bijenvriendelijk ingericht worden. Je krijgt er veel bezoek voor in de plaats, de perfecte gelegenheid om van nabij kennis te maken met deze vlijtige vliegers. Daarom is er bij elke plant ook vermeld welke bezoekers je kan verwachten.  

Biologische opgekweekte plantjes 

De planten worden door de leerlingen van Vrije school Haverlo biologisch opgekweekt. Op die manier steun je ook een pedagogisch project. Voor de afhaalpunten wordt verder ook samengewerkt met de coöperatieve biowinkel BES en de gemeenten Beernem, Jabbeke, Oostkamp, Ichtegem en Knokke-Heist.   

Het pakket bevat 14 planten. Je kan ook meerdere pakketten bestellen om zo een grotere oppervlakte of grotere plantengroepen te bekomen. Op de www.houtlandzoemt.be vind je per soort een uitgebreide beschrijving met foto. Het gaat om wilde marjolein (2x) – rode zonnehoed (2x) – hemelsleutel (1x) – muskuskaasjeskruid (1x) – stijf ijzerhard (1x) – wilde margriet (1x) – duizendblad (2x) – kattenkruid (2x) – kattenstaart (1x) – salie (1x)  

Praktisch   

Een pakket van 14 vaste planten kost 22 euro. Bestellen kan via www.houtlandzoemt.be 

vanaf nu tot 3 dagen voor het gewenste afhaalmoment. Dit jaar kunnen de pakketten afgehaald worden op de parking van WZC De Noordhinder in Noordhinder in Heist: Zaterdag 8 mei (10u-15u)   

 Voor meer info kun je terecht bij: Yannick Verstraete – 0484 948 205 – yannick.verstraete@west-vlaanderen.be Regionaal landschap Houtland - Tillegemstraat 81 – 8200 Brugge – T 050 40 70 22 www.rlhoutland.be – www.houtlandzoemt.be – www.facebook.com/RegionaalLandschapHoutland   

Houtland zoemt! is een organisatie van Regionaal landschap Houtland, met de medewerking van Provincie West-Vlaanderen, Vrije School Haverlo, de coöperatieve biowinkel BES en de  

gemeenten Beernem, Jabbeke, Oostkamp, Ichtegem en Knokke-Heist en Stad Brugge. 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers