donderdag, oktober 22, 2020
Home Zwinregio Zeebrugge Betere spoorontsluiting van de Zeebrugse Haven

Betere spoorontsluiting van de Zeebrugse Haven

Het hele weekend heeft zoals eerder te lezen was in onze krant Infrabel gewerkt aan de spoorinfrastructuur op het spoorknooppunt in Dudzele. Het zijn de grootste en belangrijkste spoorwerken dit jaar om de haven van Zeebrugge beter te ontsluiten voor goederentreinen. Infrabel investeert er 11 miljoen euro.

Op de spoorlijn naar de Haven van Zeebrugge worden ter hoogte van Dudzele de spoorwissels uit 1980 vervangen door vijf nieuwe.

Die vernieuwingsoperatie moet ervoor zorgen dat de Haven vlot toegankelijk is voor goederentreinen, maar ook de veiligheid van het reizigersverkeer naar de kust verhogen. De aanpassingen maken bovendien de aanleg van een derde spoor mogelijk.

Het hele weekend heeft Infrabel dag en nacht aan de modernisering van het spoorknooppunt gewerkt, want morgen moeten er opnieuw treinen op de lijn kunnen rijden. 

2 REACTIES

  1. Maar er zouden geen treinen zijn naar Knokke-Heist tijdens de weekends tot eind november .Kunnen vervangbussen mij verzekeren dat ik de aansluiting in Brugge op tijd zal halen ?Zullen deze vervangbussen reizigers opnemen op dezelfde uren als de treinen en ook tijdig in Brugge arriveren? En omgekeerd zullen de vervangbussen aan Brugge station wachten tot de reizigers uit het binnenland opgestapt zijn ? Of zal die voor mijn neus wegrijden om mij een uur te doen wachten in regen en kou ?

  2. Als die bussen in de Knokkestraat in de file moeten staan wachten zoals de rest van de auto’s zal je er niet moeten op rekenen dat je op hetzelfde tijdstip als anders zal kunnen vertrekken.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

De M921 Lobelia is terug thuis

Het schip is na twee maanden terug van een oefening in de Middellandse Zee. De Belgische marine nam er deel aan een...

Nachtwinkels moeten rekken met alcoholische dranken afsluiten

Vanaf dit weekend moeten alle winkels in Knokke-Heist en er buiten, die na 20 uur nog open zijn, de rekken met alcoholische...

Strikte handhaving in Knokke-Heist en Damme

Ondanks de strengere coronamaatregelen die sinds maandag 19 oktober 2020 van kracht zijn, stelt het gemeentebestuur vast dat nog niet alle inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers deze...

Geen Spruitjesfestival dit jaar

Na de extra maatregelen die werden genomen op federaal niveau, heeft ook het gemeentebestuur in overleg met de veiligheidscel extra beslissingen genomen...

Recente reactie van onze lezers