18.9 C
Knokke-Heist

Bibliotheek Damme trapt Jeugdboekenmaand af met thema ‘Geluk’ en meter en peter Barbara Rottiers en Bill Barberis

Bibliotheek Damme staat klaar om de jaarlijkse Jeugdboekenmaand af te trappen, ditmaal met als thema ‘Geluk’. Kinderen en ouders zullen genieten van een scala aan activiteiten zoals voorleessessies, verbeeldingsworkshops, familie-evenementen en nog veel meer, allemaal gericht op het verspreiden van leesplezier en het vieren van boekengeluk. Het hoogtepunt van het evenement is echter de aanwezigheid van de meter en peter van Jeugdboekenmaand, kinderboekenmaker Barbara Rottiers en acteur Bill Barberis.

Vanaf 1 maart zullen Barbara en Bill zich inzetten om het belang van lezen onder de aandacht te brengen en kinderen te inspireren om te lezen. Bill, bekend van zijn rollen in ‘De Hoppers’ en ‘Thuis’, zet zich graag in voor het behoud van de verbeeldingskracht van kinderen door middel van lezen. Barbara, auteur van kinderboeken en verhalenverteller, is gepassioneerd over het doorbreken van het taboe rond ongelukkig zijn en het tonen dat het oké is om soms niet gelukkig te zijn.

Als meter en peter van Jeugdboekenmaand zullen ze tijdens de maand maart op diverse plekken boekengeluk verspreiden. Daarnaast zullen ze een oproep lanceren voor de Jeugdboekenmaand-wedstrijd, waarbij kinderen de kans krijgen om hun liefde voor lezen te tonen en prijzen te winnen.

Met de meter en peter van Jeugdboekenmaand aan boord belooft deze editie van het evenement een geweldig succes te worden, gevuld met veel leesplezier en inspiratie voor kinderen en ouders. Welke activiteiten de twee in petto hebben, blijft nog een verrassing. Maar één ding is zeker: deze Jeugdboekenmaand wordt er één om niet te missen!

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen