18 C
Knokke-Heist

Bieke Trenson verkozen tot Krak van Knokke-Heist

Op dinsdag 31 januari 2023 mocht Bieke Trenson in Roeselare uit handen van burgemeester Piet De Groote de Krak-trofee van de Krant van West-Vlaanderen in ontvangst nemen. Bieke combineert een drukke baan als sport- en revalidatiearts in de Sint-Jozefskliniek in Izegem met een indrukwekkende sportcarrière. Ze behaalde een hele resem ereplaatsen op triatlons in zowel binnen- als buitenland. Ze mag zich nu een jaar lang Krak van Knokke-Heist noemen.  

Beperkte campagne 
“Het zit niet in mijn aard om mezelf te promoten en dat heb ik dan ook nauwelijks gedaan. Ik heb mijn nominatie als Krak-kandidaat wel aangekondigd op mijn Facebook-profiel en heb het ook laten weten binnen het Casino Cycling Team waar ik lid van ben. Die club heeft zo’n twaalfhonderd leden dus dat kan misschien toch wel het verschil gemaakt hebben.” 

Iron Man Hawaï 
Bieke kan op een bijzonder jaar 2022 terugkijken zo zegt ze zelf. “Als er een geschikt jaar was om kandidaat te zijn voor de Krak, dan moest het wel 2022 zijn”, zegt ze. “Ik heb mezelf heel wat sportieve doelen gesteld en die grotendeels ook behaald. Zo ben ik in mijn leeftijdscategorie kampioen lange afstand triatlon geworden en heb ik ook aan twee wereldkampioenschappen in hetzelfde jaar deelgenomen. In de Iron Man in Hawaï werd ik mooi zevende in mijn leeftijdscategorie.” 

Kwal tegen oog 
“Wat de Iron Man in Hawaï betreft, kreeg ik met heel wat pech af te rekenen. Doordat ik tijdens het zwemmen een kwal tegen mijn oog kreeg, heb ik daarna 180 kilometer moeten fietsen met maar zicht uit één oog… Maar ik heb doorgezet, ook ter ere van mijn pépé die in september overleed, en behaalde uiteindelijk nog wel een behoorlijke tijd. Ik wilde eigenlijk de top 20 bereiken maar werd 40ste in mijn categorie. Zonder die pech met die kwallenbeet had ik wellicht wel de top 20 bereikt. Dus ja, ik zal zeker nog wel eens deelnemen om mezelf te testen.” 

Bieke Trenson krak

Opofferingen 
Bieke Trenson steekt heel wat tijd in het trainen voor en het bereiken van haar sportieve ambities maar heeft ook nog eens een drukke baan als sport- en revalidatiearts in de Sint-Jozefskliniek in Izegem. “Evident is het zeker niet want mijn in mijn job heb ik ook wel een zware verantwoordelijkheid. Ik mag ook niet te lang weg zijn, bijvoorbeeld voor buitenlandse wedstrijden en trainingen, want ik moet hen toch nog kunnen opvolgen. Om dit te kunnen blijven bolwerken, is een goede planning en strakke organisatie heel belangrijk. En ik moet erop letten om steeds fit te blijven en vooral om voldoende te slapen. Tegelijk probeer ik ook nog mijn sociaal en familiaal leven te onderhouden… Maar ja, het vraagt zeker wel opofferingen”, geeft Bieke toe. 

Rittenkoers La Haute Redoute 
“Wat triatlons betreft, zal het mogelijk iets rustiger zijn dan het voorbije jaar maar sowieso neem ik wel deel aan de triatlon in mijn eigen Knokke-Heist, die nu ook tot de Iron Man-reeks behoort en ik zou ook eens willen deelnemen aan het Europees Kampioenschap. Daarnaast kietelt het om deel te nemen aan de rittenkoers La Haute Route in de Franse Pyreneeën, een wedstrijd met enorm veel hoogtemeters. Aangezien ik wel graag en goed klim, spreekt dat me zeker aan.” 

Gitaar spelen en motivatieboek schrijven 
“Ik zou wat extra tijd willen vrijmaken om me naast sportief ook creatief te uiten, want ik voel dat ik daar rustiger van word. Zo heb ik in mijn jeugd vaak gitaar gespeeld en ik zou dat wel terug willen opnemen. En ik speel met het idee om een boek te schrijven over mijn levenservaringen. Ik denk aan een motivatieboek. Ik wil de mensen graag meegeven dat ze veel doelen kunnen bereiken als ze er echt in geloven. Ik wil trouwens als slot mijn ouders echt heel hard bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun, omdat ze er steeds zijn als mijn trouwste supporters.” 

(bron Dirk Meulders – Krant van West-Vlaanderen) 

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen