18 C
Knokke-Heist

Bijeenkomst over verduurzamen voor grote en kleine VvE’s in Sluis

In januari organiseert het Energie Servicepunt Zeeland een bijeenkomst over de financiering van verduurzaming voor grote en kleine Verenigingen van Eigenaren (VvE’s).

Tijdens deze bijeenkomst krijgen VvE’s antwoord op vragen als “Waar kan je terecht voor financiering?”, “Wat betekenen die kosten voor bewoners?” en “Hoe krijg ik mijn VvE mee?”. Nieuw is dat ook kleine VvE’s hun verduurzamingsplannen nu kunnen financieren. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 24 januari in de ZB Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Het tijdstip is voor kleine VvE’s van 13.00 – 14.30 uur (inloop vanaf 12.30 uur) en voor grote VvE’s van 15.00 – 16.30 uur (inloop vanaf 14.30 uur). Voor informatie over het programma en aanmelden, kijk op de website van de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf), www.ZMf.nl.

Regeling voor kleine VvE’s

Het Nationaal Warmtefonds heeft per 1 december 2022 haar aanbod in energiebespaarleningen uitgebreid. Hierdoor kunnen nu ook kleine VvE’s hun verduurzamingsplannen financieren. Het gaat om VvE’s tussen twee en acht wooneenheden. De regeling voor kleine VvE’s is vrij eenvoudig. Zo kunnen zij snel starten met de uitvoering van hun plannen. Particuliere eigenaar-bewoners van VvE’s vanaf acht wooneenheden kunnen terecht bij het Nationaal Warmtefonds voor verantwoorde en betaalbare financiering voor verduurzaming.

Organisatie

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Energie Servicepunt Zeeland, een samenwerking tussen ZMf, Zeeuwind en Zeeuws Klimaatfonds. Dit gebeurt in samenwerking met Provincie Zeeland en gemeente Goes, Vlissingen, Middelburg en Terneuzen, in het kader van het Zeeuws Energie Akkoord.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen