5.9 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022

Binnenkort kunnen we Wobbelturnen in Knokke-Heist

Vanaf 2022 kunnen kinderen met hun ouders samen Wobbelturnen in Knokke-Heist. De eerste 5-delige lessenreeks gaat van start op zondag zondag 9 januari. De lesjes gaan door in 2 groepen op zondagvoormiddag. De eerste groep (9u30 tot 10u30) is voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Ouder en kind delen samen 1 wobbelboard en de ouder heeft hierbij een begeleidende rol.  De tweede groep (11u – 12u) is voor kinderen van 4 tot 8 jaar en hun meesportende ouders. In deze groep sporten de kinderen en hun ouders samen elk op een eigen wobbelboard. Voor beide groepjes is er achteraf een mogelijkheid om even na te praten met de andere ouders.

Samen Wobbelen is een leuk qualitymomentje en draagt bovendien bij tot een positieve hechting tussen kinderen en hun ouders. Deze leuke manier van bewegen op een wobbelboard heeft overigens ook een goede invloed op de ontwikkeling. Door het wobbelen wordt onder meer de linker-en rechterhersenhelft gelijk gestimuleerd. Dit is goed voor het latere laterisatieproces dat nodig is bij het leren schrijven. Verder draagt Wobbelturnen ook bij tot een beter evenwicht, de algemene fysieke en mentale gezondheid en het ontwikkelen van spierkracht.

De lesjes Wobbelturnen worden gegeven door Candy De Waele. Naast haar werk in haar kinderopvang de (B)engeltjes, deelt ze via haar pagina ‘Eerste hulp bij (B)engeltjes’ op sociale media speel- en opvoedtips dit bijdragen tot een betere band tussen ouders en kinderen. Deze workshops Wobbelturnen sluiten daarbij mooi aan. Om deze workshops te mogen geven, heeft ze eerst een opleiding gevolgd bij Frauke Molen, de oprichtster van Wobbelturnen.

Alle datums zijn te vinden op de facebookpagina Wobbelturnen Knokke-Heist. Inschrijven kan via de facebookpagina of via mail debengeltjes.heist@gmail.com. De lesjes gaan door in kinderopvang de (B)engeltjes: Pannenstraat 313, 8301 Knokke-Heist en worden coronaproof georganiseerd.

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over