zaterdag, juli 2, 2022
12.7 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Binnenkort weer passagiers vanuit Zeebrugge naar Schotland

Een directe ferryverbinding tussen Schotland en Zeebrugge zal begin 2023 weer opengaan. De eerste boot zal naar verwachting van Rosyth, ten zuiden van Dunfermline aan de Firth of Forth, naar Zeebrugge varen.

De route was voor het laatst open voor vracht in 2018. Destijds werd ze geëxploiteerd door DFDS, maar een brand aan boord van het schip van Finlandia Seaways bespoedigde het einde omdat het bedrijf geen vervanger kon vinden en “alle hoop verloor” om de verliezen om te buigen. Het schip  vervoerde voor het laatst passagiers in 2010, acht jaar nadat hij voor het eerst in de vaart kwam.

Het was de enige directe zeeverbinding van Schotland met Europa – en in de nasleep van Brexit is de belangstelling voor heropening toegenomen.

In eerste instantie zullen de schepen vracht vervoeren, maar men is van plan om de schepen kort daarna ook open te stellen voor het publiek, omdat men vreest dat het een gemiste kans zou zijn als er in het zomerseizoen van het toerisme in 2023 geen passagiers zouden worden vervoerd.

In een intentieverklaring van DFDS en Ptarmigan Shipping staat te lezen: “Ptarmigan Shipping en DFDS hebben een overeenkomst getekend met de intentie om de mogelijkheid voor een nieuwe ferry route tussen Rosyth en Zeebrugge verder te onderzoeken met als streefdatum begin 2023 voor vracht.

“Dit is allemaal afhankelijk van de steun die we kunnen krijgen van de markt en belanghebbenden, waarop we ons de komende maanden zullen richten. Een verdere studie wordt uitgevoerd met betrekking tot de passagiersactiviteiten.”

1 REACTIE

  1. In feite had men beter een groot vraagteken achter de titel van dit bericht gezet want er zal eerst nog heel wat water naar de zee moeten vloeien vooraleer deze lijn opnieuw zal/zou opstarten. Daarvoor heeft men een schip of twee schepen (als het een dagelijkse verbinding zou zijn) nodig zoals op de foto die veel gelijkenis heeft met de vroegere Pride of York en de Pride of Bruges al is dit schip wel moderner. Het moet dus én vracht én passagiers kunnen meenemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen