17.6 C
Knokke-Heist

Bisschop Lode Aerts bezoekt Oekraïne als teken van solidariteit

Vier bisschoppen uit België, waaronder Lode Aerts (Bisdom Brugge), Johan Bonny, Lode Van Hecke en hulpbisschop Jean Kockerols, zijn momenteel op pastoraal bezoek in Oekraïne tot en met vrijdag 24 februari 2023. Ze zijn uitgenodigd door de Grieks-katholieke Oekraïense geloofsgemeenschappen in hun bisdommen, vooral door mgr. Hlib Lonchyna, bisschop voor deze geloofsgemeenschappen in België. Vandaag ontmoeten zij mgr. Lonchyna in Kiev, waar ze zojuist zijn aangekomen.

Gedurende de komende dagen reist de delegatie onder meer naar Irpin, Boetsja en Lviv. Hier ontmoeten ze diverse burgerlijke en religieuze leiders, bezoeken ze opvanginitiatieven voor vluchtelingen en weeskinderen, en bidden en vieren ze de eucharistie op verschillende plaatsen.

Met dit bezoek willen de bisschoppen hun solidariteit betuigen met het zwaar getroffen Oekraïense volk en met alle mensen die zich inzetten voor hun medeburgers in deze moeilijke situatie. Ze willen ter plaatse de situatie verkennen en bidden voor vrede ondanks alle ellende en wreedheden die deze verwoestende oorlog met zich meebrengt.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen