19.5 C
Knokke-Heist

Boeiend Welkomstfeest voor 70 Nieuwkomers in Stad Damme: Burgemeester en Directeur Betrekken Inwoners

Onlangs vond er een feestelijk welkomstevent plaats op het stadhuis, waarbij 70 kersverse inwoners van onze stad werden geïntroduceerd aan hun nieuwe leefomgeving. Burgemeester Joachim Coens en algemeen directeur Kristof Schotsmans namen de tijd om elke nieuwkomer persoonlijk te begroeten en wegwijs te maken in de stad en haar diensten.

In een ontspannen sfeer kwamen de nieuwelingen op het stadhuis bijeen om kennis te maken met de lokale bestuurders, de ambtelijke diensten en hun mede-inwoners. Het evenement, bedoeld om het gemeenschapsgevoel te bevorderen, werd georganiseerd door de stad in samenwerking met verschillende lokale partners.

Burgemeester Coens en directeur Schotsmans verwelkomden de nieuwe inwoners met een uiteenzetting over Damme, haar geschiedenis, en de vele voorzieningen die de stad te bieden heeft. Zo werd er aandacht besteed aan belangrijke culturele bezienswaardigheden, lokale evenementen en sportfaciliteiten. Daarnaast legde de algemeen directeur uit hoe de diensten van de stad, zoals openbaar vervoer en afvalinzameling, werken en hoe men deze kan benutten.

De nieuwkomers, afkomstig uit verschillende delen van het land en zelfs van over de grens, deelden hun ervaringen en verwachtingen over hun nieuwe woonplaats. Dit zorgde voor levendige gesprekken en een uitwisseling van ideeën, wat bijdroeg aan een gevoel van saamhorigheid. Het evenement stelde hen ook in staat om vragen te stellen en zorgen te uiten met betrekking tot hun nieuwe leven in de stad.

Het stadsbestuur onderstreepte het belang van dergelijke bijeenkomsten om de band tussen de inwoners en het lokale bestuur te versterken. Burgemeester Coens benadrukte dat het essentieel is voor nieuwkomers om zich snel thuis te voelen en deel te nemen aan het sociale leven van de gemeente. Hij moedigde hen aan om zich in te zetten voor hun nieuwe omgeving en bij te dragen aan het verder ontwikkelen van de stad.

Na afloop van het officiële gedeelte was er gelegenheid om informeel met elkaar en de vertegenwoordigers van de stad van gedachten te wisselen. Hierbij werden hapjes en drankjes geserveerd, die verzorgd waren door lokale ondernemers.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen