14.2 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Boeiende zomerlezingen in Cultuurcentrum Scharpoord

Cultuurcentrum Scharpoord bleek afgelopen zomer de ideale locatie voor de reeks zomerlezingen. Door de grote capaciteit, kunnen er heel wat mensen genieten van het uitgebreide lezingenprogramma. En die is opnieuw heel zorgvuldig samengesteld! Specialisten uit verschillende vakgebieden komen aan bod om meer te vertellen over hun expertise. Bovendien schreef elk van hen een boek over het thema dat aan bod komt. Wie dat wil, kan zich dus nog verder verdiepen in het onderwerp.

De kracht van het slapen door dr. Inge Declercq
De lezingen zijn een perfecte manier om je dag zinvol te starten. Dr. Inge Declercq, neuroloog en slaapexpert bijt de spits af op maandag 1 augustus 2022 en zal het hebben over de kracht van slapen. De experten starten telkens om 10 uur en maken nadien ook tijd voor alle vragen. Elke lezing gaat dieper in op bepaalde boeiende wetenschappelijke en maatschappelijke onderwerpen. Maar ook kunst, geschiedenis en economie komen aan bod. Het gevarieerde aanbod zorgt ervoor dat je geen enkele lezing wil missen!

Deze sprekers komen deze zomer ook naar het cultuurcentrum:

Woensdag 3 augustus: Prof. Geert Buelens, professor Moderne Nederlandse Letterkunde en dichter over ’50 jaar na de club van Rome’.

Vrijdag 5 augustus: Prof. Jonathan Holslag, docent internationale politiek aan de VUB over ‘Naar een nieuwe koude oorlog’.

Maandag 8 augustus: Prof. Ria Laenen, expert in Oost-Europakunde Over ‘De oorlog in Oekraïne en het wereldbeeld van het Kremlin’.

Woensdag 10 augustus: Tom Naegels, Vlaams auteur, journalist en columnist over ‘Nieuw België, een migratiegeschiedenis’.

Vrijdag 12 augustus: Prof. Dr. Flip De Keyser, reumatoloog met ruime praktijkervaring over ‘Take Five – Het leefstijlplan dat werk’.

Woensdag 17 augustus: Kunsthistoricus Jo Coucke over Koen Vanmechelen, kunstenaar tussen mens en wereld in aanwezigheid van de kunstenaar zelf.
Bovendien kan je na de lezing genieten van meer cultuur! Zo is er het Cartoonfestival in Cultuurcentrum Scharpoord, dat gratis te bezoeken is. In de tuin aan de kant van het Zegemeer loopt nog tot en met 15 augustus World Press Photo en als het mooi weer is, ben je welkom in de Scharpoordtuin om te relaxen in de schaduw van de bomen. Daar staan een hele zomer stoelen die je vrij mag gebruiken. Extra tip: haal een goed boek in de bib en ga lunchen bij CaféCultuur.

Tickets voor de zomerlezingen kosten € 15 per lezing (slechts € 12,50 met KH Uitpas of voor -26 jaar) en zijn te koop via de website of aan het onthaal van Cultuurcentrum Scharpoord. Wees snel, want de zomerlezingen zijn elk jaar opnieuw een succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen