4.8 C
Knokke-Heist

 Boekvoorstelling “Tijdeloze genieën in een broos lichaam” door Jean-Marie Segers

Op dinsdag 20 december 2022 om 19 uur stelt auteur Jean-Marie Segers in Bib Scharpoord zijn boek “Tijdeloze genieën in een broos lichaam” voor. De grote componisten hebben met hun muzikale erfenis een soort van onsterfelijkheid bereikt. Hun sonates, concerti, symfonieën en opera’s klinken als een hemels geschenk in de oren, maar ze werden gecomponeerd door mensen van vlees en bloed. Wellicht hebben ziekte en lijden eveneens hun inspiratie beïnvloed en vinden we in hun werken sporen van hun strijd tegen noodlot en onheil. Dokter Segers schreef er een intrigerend, ontroerend en heel interessant boek over. De muziekfragmenten tijdens de boekpresentatie brengen duiding en helderheid.

In dit bijzonder en origineel geïllustreerd boek, wordt de menselijke kant en medische geschiedenis van enkele grote namen uit de muziekwereld nader toegelicht, van o.a.Lully, Händel, Haydn, Mozart, Beethoven, Paganini, Schubert, Mendelssohn, Chopin, Schumann, Liszt, Smetana, Bizet, Moussorgski, Tsjaikofski, Grieg, Puccini, Mahler, Debussy, Rachmaninov, Ravel, Bartók en Gershwin.

Auteur dokter Jean-Marie Segers (°1944) is NKO-arts en medisch journalist. Een reeks van zijn artikels Tijdloze genieën in een broos lichaam verscheen ook in de Artsenkrant.
Bestel jouw ticket

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen