Home Knokke-Heist Deelgemeente Heist Bouw Heldentorencomplex start

Bouw Heldentorencomplex start

Op maandag 9 november 2020 start de aannemer met de bouw van het driedelige Heldentorencomplex’ in de Knokkestraat ter hoogte van het Heldenplein. De eerst geplande werken zijn het plaatsen van een werfafsluiting, het verwijderen van de verharding (asfalt van parking en wegen, voetpaden…), het plaatsen van de beschoeiing en de voorafgraving van de bouwput.  

Heldentoren Tram

Verkeersmaatregelen 

Samen met deze werken wijzigt ook de verkeerssituatie in de omgeving definitief. De Nicolas Mengélaan en de verbindingsweg tussen de Knokkestraat en de Elizabetlaan worden afgesloten. De Knokkestraat wordt, uitgezonderd voor fietsers, vanaf de ovonde een éénrichtingsstraat met rijrichting naar de Kursaalstraat. De parking verdwijnt.  

Verder is er voor de duur van de werkzaamheden één rijstrook van de Elizabetlaan voorzien als tijdelijke laad- en loszone voor werfvoertuigen. 

Heldentoren

4 REACTIES

 1. Eindelijk komt er nu, na lang wachten, wat schot in de zaak want deze plaats waar vroeger o.a. vishandel Depaepe, de Babeluttenfabriek en de crèmerie van “Rostens” was, behoorde tot de best gelegen plaatsen van de deelgemeente Heist. Nu lag het er al jaren wat verloederd bij niettegenstaande de site omringd was met plakkaten en in het midden een artist impression van het gebouw te bewonderen was. Hopelijk wordt het resultaat een meevaller.

 2. Even gekeken naar het aanbod en de prijs van een appartement in een toren.
  De prijzen schommelen momenteel tussen de 510.000 euro en de 1.450.000 euro (zonder registratie, BTW en bijhorende kosten).
  Het staat natuurlijk iedereen vrij deze bedragen neer te tellen. Voor de modale Kneistse burger, zelfs tweeverdiener, wellicht niet onmiddellijk een evidentie. Voor de bouwheer en de vastgoedsector natuurlijk een mooie bron van meerwaarde.
  Ondertussen genieten we nu reeds meer dan twee jaar van alle mogelijke openbare werken, verkeersomleidingen, tijdelijke werven, opgebroken voetpaden, nieuwe parkingplaatsen waarbij zeker de vakkundige vernieling van het parkje in de Knokkestraat. Het komt allemaal wel in orde vertelt men ons…

  • Beste Marie, dat deze appartementen voor gewone mensen zoals jij en ik onbetaalbaar zouden zijn wisten we vooraf hé. Hopelijk worden ze bewoond en niet alleen tijdens de weekends en tijdens de vakanties want dat zou vooral ’s avonds maar een triest gezicht zijn.

 3. Eindelijk wordt het project reeël. En eindelijk mooie gebouwen in plaats van de betonnen dozen die de ganse zeedijk ontsieren.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

De jaarlijkse cijfers achter de Kneistikrant en de media in het algemeen

De Vlaamse Regulator voor de Media, de onafhankelijke toezichthouder voor de Vlaamse audiovisuele media, publiceert vandaag het rapport ‘Mediaconcentratie in Vlaanderen 2020’. Het gaat...

GBS Het Anker bekroond met Verkeer op School-medaille

De gemeentelijke basisschool Het Anker uit Knokke-Heist werd onlangs door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) beloond met een gouden Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning...

Fransman komt (brom) fietsen stelen in Knokke-Heist

De lokale politie Damme/Knokke-Heist pakte afgelopen dagen een 25-jarige Fransman op voor verschillende bromfiets- en fietsdiefstallen in Knokke-Heist. Het politieteam kwam de verdachte ​begin...

Het Weer in Knokke-Heist en de Zwinregio

De dag start betrokken met wat motregen of lichte regen, daarna blijft het droog maar er verschijnen weinig of geen opklaringen. Nevel en plaatselijk...

Recente reactie van onze lezers