zondag, februari 25, 2024
HomeDammeBrand in Loods in Damme: Snelle Actie Brandweer Zone1 Voorkomt Ramp

Brand in Loods in Damme: Snelle Actie Brandweer Zone1 Voorkomt Ramp

In de rustige Weststraat in Moerkerke brak afgelopen vrijdag tegen de avond plotseling een brand uit in een loods gebruikt voor hooiopslag. De oorzaak: een tractor die onverwacht vlam vatte. Dit incident leidde tot een razendsnelle verspreiding van het vuur, ondersteund door het stormweer.

De brandweer van zone1 was snel ter plaatse. Ondanks de uitdagende omstandigheden door de wind en de halfopen structuur van de loods, slaagden ze erin de situatie onder controle te krijgen. Hun doeltreffend optreden voorkwam verdere escalatie.

De brand ging gepaard met zware rookontwikkeling, zichtbaar van kilometers afstand. Een mazouttank in de loods zorgde voor extra bezorgdheid, maar gelukkig bleef deze ongedeerd. Er zijn geen gewonden gemeld, een opluchting in deze potentieel gevaarlijke situatie.

De brandweer koos ervoor de loods gecontroleerd te laten uitbranden, een strategie die vaak wordt toegepast om verdere risico’s te minimaliseren.

Dankzij de snelle en professionele respons van de brandweer is een grotere ramp voorkomen. De gemeenschap van Moerkerke blijft ongedeerd, maar de gebeurtenis benadrukt het belang van brandveiligheid en paraatheid in noodsituaties. Verdere onderzoeken naar de oorzaak van de brand zijn gaande.