19.5 C
Knokke-Heist

Brand in schuur Gemeente Sluis snel bedwongen

Een felle brand brak gisterenavond uit in een schuur aan de Ter Moere bij Nieuwvliet, gemeente Sluis, maar werd dankzij de snelle en doortastende inzet van de lokale brandweer tijdig onder controle gebracht.

Dinsdagavond is een hevige brand die ontstaan in een schuur op een boerderij. De brandweer van de gemeente Sluis ontving de melding even voor acht uur en rukte onmiddellijk uit met groot materieel, vastberaden om verdere escalatie te voorkomen. Dankzij hun voortvarende actie wisten ze te voorkomen dat de vlammen oversloegen naar omliggende gebouwen.

De schuur, die een oppervlakte had van ongeveer 45 vierkante meter, vormde een aanzienlijke uitdaging voor de brandweerlieden. Ze hebben dan ook meerdere bluswagens, een hoogwerker en een watertankwagen ingezet om het vuur te bestrijden. Uiteindelijk bleek de hoogwerker en tankwagen niet nodig, aangezien de brandweer het vuur snel onder controle kreeg, aldus de woordvoeder van Veiligheidsregio Zeeland.

Omstreeks negen uur werd de brand meester verklaard, aangezien het vuur vrijwel gedoofd was. De brandweer bleef nog enige tijd ter plaatse om na te blussen en om zeker te zijn dat het gevaar volledig geweken was. Gelukkig zijn er bij dit incident geen mensen of dieren gewond geraakt, wat het succes van de brandweerinzet onderstreept.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen