15 C
Knokke-Heist

Brandweerhelden onder vuur: geweld neemt toe ook in Zone1

Het is een schokkend feit: hulpverleners zoals brandweerlieden en politieagenten worden steeds vaker het slachtoffer van verbaal en fysiek geweld. Dit geldt ook voor collega’s uit Zone 1, die recentelijk een minuut stilte hielden ter ondersteuning van alle hulpverleners die het slachtoffer zijn geworden van geweld. Gisteren hielden verschillende posten uit onze Zone 1 een minuut stilte ter ondersteuning van alle hulpverleners die het slachtoffer werden van geweld.

De cijfers liegen er niet om: in de afgelopen jaren is het aantal geweldsincidenten tegen hulpverleners gestegen. Dit is een zorgwekkende trend die aangepakt moet worden. Brandweerlieden en politieagenten riskeren dagelijks hun leven om ons te beschermen, en het is onacceptabel dat zij ook nog eens het slachtoffer worden van geweld.

We moeten ons als samenleving realiseren dat hulpverleners onze helden zijn en dat zij onze steun verdienen. Laten we ons achter hen scharen en hun werk waarderen, in plaats van hen te beledigen of aan te vallen. Laten we samenwerken om een einde te maken aan deze trieste trend van geweld tegen hulpverleners.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen