vrijdag, mei 27, 2022
14 C
Knokke-Heist

Thierry V. blijft in de cel op verdenking van moordpoging

Dinsdagmorgen verscheen Thierry V. zoals aangekondigd in onze krant voor de Raadkamer. Deze besliste om hem nog (zeker) een maand langer in voorhechtenis te houden en wordt nu juridisch ook verdacht van moordpoging. Uit het onderzoek zou intussen blijken dat er volgens een kroongetuige meer dan 10 keer is geslagen op het hoofd van het slachtoffer. Poging tot doodslag wordt bestraft met 15 tot 20 jaar opsluiting, poging tot moord met 20 tot 30 jaar opsluiting. Thierry V. was echter in het verleden al meer dan tien jaar lang geïnterneerd en zou ook enkele weken geleden nog zijn opgenomen. Een heikel punt binnen justitie blijft om vast te stellen of een dader al dan niet toerekeningsvatbaar is voor een misdaad.

Vorige week donderdag kort na de middag was er een poging tot moord. Thierry V.  sloeg met een hamer enkele malen op het hoofd van zijn stiefvader Gilbert Vlietinck voor zijn deur in de Onderwijsstraat. Tot op vandaag houden ze Gilbert in AZ Sint Jan Brugge nog steeds in kunstmatige coma.

Bij een coma is er sprake van een sterk verminderd bewustzijn. In het geval van een natuurlijk coma is die toestand spontaan opgetreden, bijvoorbeeld door hersenbeschadiging. Een kunstmatig coma wordt doelbewust tot stand gebracht met behulp van slaapmiddelen en pijnstillers. Doordat de patiënt in die toestand geen ademhalingsreflex meer heeft, wordt hij altijd beademd.

Waarom wordt een patiënt in een kunstmatig coma gebracht?

Meestal gebeurt dat omdat het lichaam van de patiënt veel meer zuurstof nodig heeft dan normaal, bijvoorbeeld als gevolg van een zware operatie, een infectie of een ernstig ongeval. Een slapende patiënt verbruikt namelijk veel minder zuurstof. Soms moet iemand worden beademd omdat hij zelf niet genoeg zuurstof kan opnemen, bijvoorbeeld bij een zware longontsteking. Ook dan wordt hij in een kunstmatig coma gebracht. Er kunnen ook andere redenen zijn, bijvoorbeeld omdat de patiënt nog sterk onderkoeld is na zijn operatie.

Wat zijn de nadelen?

Een kunstmatig coma is in feite een noodzakelijk kwaad. De patiënt krijgt heel wat medicatie toegediend en door de kunstmatige beademing raken zijn ademhalingsspieren uit conditie. Bovendien ligt hij aan allerlei buisjes en draadjes, wat de kans op een infectie verhoogt. Daarom wordt alleen voor een kunstmatig coma gekozen als het niet anders kan, zoals in Gilbert zijn zijn geval.

Familie

Intussen kreeg de familie heel wat steunbetuigingen van overal in het land. Mensen voelen zich betrokken. “Bedankt voor jullie massale steun berichtjes ivm de laffe aanslag op mijn broer ook aan de mensen die massaal een privé bericht gestuurd hebben dank u wel voor de steun, schrijft zijn zus Carine in een emotioneel bericht op Facebook. Ik kan jullie jammer genoeg alleen meegeven dat de situatie van mijn broer vandaag uiterst kritiek is…”

De dader en stiefzoon Thierry V.  (44) zit nog steeds vast. Men weet tot op vandaag nog niet wat hem bezielde. Het is iemand met psychische- en financiële problemen en ook in het verleden waren er al problemen. Hij had voor het incident ook al zijn moeder een klap gegeven. Maar weigerde tot op vandaag enige medewerking aan het onderzoek.

2 REACTIES

 1. ZOU HET KUNNEN DAT ER OPNIEUW DRUGS IN HET SPEL ZITTEN ,?, DE GEMEENTERAAD HOUDT ZICH BEZIG MET ROOKVRIJ_AKTIES MAAR HET TOCH WEL DUIDELIJK DAT CIGARETTEN ROKEN PRAKTISCH TOT HET VERLEDEN BEHOORT MAAR DRUGS MEER EN MEER ONZE MAATSCHAPPIJ VERPESTEN;TIJD OM OOK DEZE PLAAG AAN TE PAKKEN IN PLAATS VAN MENSEN TE VERBALISEREN OMDAT ZE SLECHT PARKEREN OF TE SNEL RIJDEN !
  WAT DOET TE GEMEENTE IN DE STRIJD TEGEN HET DRUGSGEBRUIK?

 2. Zeer hartverwarmend en ontroerend dat er toch mensen zijn die nog steun betuigen
  Er is zeker sprake van drugs of alcohol, normale nuchtere mensen doen zo iets niet!
  Hopelijk komt het slachtoffer er goed door al heb ik er zwaar mijn twijfels over en ik spreek uit ervaring

  Waar was het nieuws infeite toen mijn kop enkele malen werd ingeslagen?
  Snel in de doofpot gestoken…alsof het nooit is gebeurt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen