17.6 C
Knokke-Heist

Schepen Kris Demeyer door burgemeester op non-actief gezet

Het politieke landschap van Knokke-Heist schudt op zijn grondvesten, waarbij Kris Demeyer tijdelijk op non-aktief is gezet en burgemeester Piet De Groote aankondigt de aankomende gemeenteraadsvergadering niet bij te wonen.

Demeyer verklaart zijn stap terug nodig te hebben voor zijn mentale en fysieke welzijn, terwijl de gemeente worstelt met instabiliteit. Hij benadrukt dat zijn besluit niet de toewijding aan zijn rol of de gemeente weerspiegelt. “Ik heb mijn taken met eer en geweten vervuld en heb zeker niet de intentie om de naam van onze gemeente te besmeuren”, aldus Demeyer. “Hij is tijdelijk op non-actief gezet tot er duidelijkheid is in de diverse aantijgingen tegen zijn persoon”, bevestigde burgemeester Piet De Groote (Gemeentebelangen) aan HLN. Er was al langer twijfel over het functioneren van Kris Demeyere binnen de Gemeentebelangen fractie.

In de schaduw van deze mededeling kwam het bericht dat burgemeester De Groote de komende gemeenteraadsvergadering zal overslaan, waarschijnlijk om gezondheidsredenen. Deze afwezigheid roept vragen op.

In afwezigheid van De Groote neemt Kathleen Van Steen, de voorzitter van de gemeenteraad, de belangrijke taak op zich om de vergadering te leiden, net nu het gemeentebestuur onder immense druk staat.

Deze ontwikkelingen binnen het gemeentebestuur hebben de lokale gemeenschap verbluft achtergelaten, waardoor op sociale media discussies en speculatie oplopen. Het is nu aan de rest van de raadsleden van Gemeentebelangen om stabiliteit te brengen in deze roerige tijden. Hoe deze situatie zich zal ontwikkelen, blijft ongewis.

Wat betekent deze politieke verschuiving voor onze gemeente? Blijf op de hoogte van de laatste updates over deze zich ontvouwende situatie in onze krant…

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen