13.9 C
Knokke-Heist
woensdag, oktober 20, 2021

Briljanten huwelijksjubileum bij de families Gonzales en De Ruyter

Op zaterdag 6 oktober 2021 mochten David Gonzales en Rachel De Ruyter 65 huwelijkskaarsjes uitblazen. Ter ere van dit briljanten jubileum ontving het echtpaar een champagnebox van het gemeentebestuur. Schepenen Annie Vandenbussche en Philippe Vlietinck wensten hun alvast een dikke proficiat en nog vele jaren samen.  

Het koppel leerde elkaar 68 jaar geleden kennen op de kermis en heeft 4 kinderen samen: 3 dochters (Carine, Christine en Kathleen) en 1 zoon (Michael). De laatste jaren van zijn carrière werkte David aan de gemeente als mecanicien. Zo herstelde hij in de gemeentelijke depot in de Graaf Jansdijk onder andere grasmachines en kettingzagen voor Knokke-Heist. Daarvoor werkte David eerst voor de groendienst van Knokke-Heist in een ploegje van drie. Zijn Spaanse familienaam heeft David te danken aan zijn 16de eeuwse voorvader die onder het bewind van de hertog van Alva onze regio bezette en van de gelegenheid gebruik maakte om op de vruchtbare Vlaamse bodem te zorgen voor een talrijk nageslacht.   

Rachel was huisvrouw en actief in de Vrouwenbond van Westkapelle. Door de zorg voor haar 2 jongere zussen en broer, is Rachel op haar 14e gestopt met school. Iets wat ze zelf zeer jammer vond. Leuk weetje is bovendien dat Rachel blijkbaar afstamt van admiraal Michiel de Ruyter, geboren in Vlissingen en één van de bekendste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis!  

Het koppel met Spaans-Portugese-Nederlandse roots draagt de normen ‘beleefdheid, respect en eerlijkheid’ hoog in het vaandel, vertelt zoon Michael, majoor-ingenieur bij de Hulpverleningszone 1 in Knokke-Heist trots. Zo waren ze lid van de culturele centrale en de vereniging van gehandicapten. David verloor namelijk zijn linker onderbeen na een tramongeval op 16-jarige leeftijd.  

Lees ook deze artikels

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!