zaterdag, februari 24, 2024
HomeKnokke-HeistBRUG NAAR VREDE - Een Hartverwarmende Tocht voor Vrede in Knokke-Heist

BRUG NAAR VREDE – Een Hartverwarmende Tocht voor Vrede in Knokke-Heist

Op donderdag 28 december 2023 vindt in Knokke-Heist een bijzondere gebeurtenis plaats die symbool staat voor vrede en gemeenschapszin. De Trekkersgroep Faire Gemeente Knokke-Heist organiseert de “FAIRE WANDELING: BRUG NAAR VREDE”. Dit evenement is een krachtige oproep voor vrede in een wereld die hier meer dan ooit behoefte aan heeft.

De wandeling start om 16.30 uur vanaf het Heldenplein in Heist. Deelnemers zullen een route volgen die hen langs enkele van de meest schilderachtige plekken in de regio leidt. Van het Heldenplein gaat de tocht via de Zeedijk naar de Lichtenlijn, een opvallende modernistische voetgangers- en fietsersbrug aan de Elisabethlaan, die Heist en Zeebrugge met elkaar verbindt.

Het unieke aan deze wandeling is de nadruk op het meebrengen van een eigen lichtje, zoals een kaars of lampje. Dit symboliseert het brengen van licht in de duisternis en het verspreiden van hoop. De wandeling eindigt bij de Oxfam Wereldwinkel in de Kerkstraat 36, waar deelnemers getrakteerd worden op een warm drankje – een perfecte afsluiting van deze vredesmars.

Deelname aan de FAIRE WANDELING is volledig gratis, wat het evenement toegankelijk maakt voor iedereen. De organisatoren moedigen zowel inwoners als toeristen van Knokke-Heist aan om deel te nemen en samen een “lichtbrug naar vrede” te vormen. Dit evenement belooft niet alleen een prachtige wandelervaring te bieden, maar ook een gelegenheid om samen te komen voor een groter doel.