18.4 C
Knokke-Heist

Brugse Bisschop BlagoDIM-project in Oekraïne

Afgelopen week bezochten de Vlaamse bisschoppen Lode Aerts, Lode Van Hecke, Johan Bonny en Jean Kockerols de Grieks-Katholieke gemeenschappen in Oekraïne. Tijdens hun reis werden ze geconfronteerd met de grote nood van de Oekraïense bevolking. Het bisdom Brugge wil graag bijdragen aan het verlichten van deze nood en heeft daarom besloten om 10.000 euro te schenken aan het Belgisch-Oekraïense project BlagoDIM, wat ‘Huis van goedheid’ betekent.

BlagoDIM is een organisatie die zich al vijf jaar inzet voor vrouwen en kinderen in Oekraïne. De organisatie biedt onder andere opvang aan vrouwen na huiselijk geweld, medische bijstand, psychologische begeleiding voor kinderen en ondersteuning na bevallingen. Sinds de inval van Rusland heeft BlagoDIM zich vooral gericht op het bieden van humanitaire hulp.

Er worden in België goederen ingezameld bij Huis Tabor in Tielt en vervolgens getransporteerd naar Boetsja en Irpin, een voorstad van Kiev en de thuisbasis van BlagoDIM. Daar worden ze door lokale vrijwilligers verdeeld onder getroffen families.

Dankzij de gift van het bisdom Brugge kan er nu een bestelwagen worden aangekocht om de hulpgoederen rechtstreeks bij de getroffen families te bezorgen. Hiermee wordt tegemoetgekomen aan de grote vraag naar hulpgoederen en de moeilijke omstandigheden om naar BlagoDIM te reizen.

“Bij BlagoDIM maken ze echt een verschil voor de getroffen vrouwen die vaak in moeilijke omstandigheden moeten zorgen voor hun kinderen”, aldus bisschop Lode Aerts. “Ik roep dan ook op om via Caritas International dit project te steunen, zodat ze hun prachtig werk kunnen voortzetten.”

Wil je een gift doen? Maak dan gebruik van de volgende gegevens: Caritas International IBAN: BE88 0000 0000 4141 – BIC: BPOTBEB1 Mededeling: “4845 Oekraïne”

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen