19.5 C
Knokke-Heist

Buitenspeeldag 2023: Schermen op zwart, speelplezier in Knokke-Heist op volle toeren!

Op 19 april 2023 zetten kinderen in Knokke-Heist hun schermen op zwart en gaan ze massaal naar buiten om te genieten van de jaarlijkse Buitenspeeldag. Met verschillende speellocaties in de regio en tal van activiteiten wordt het een onvergetelijke dag voor jong en oud.

De Buitenspeeldag is inmiddels een begrip in Knokke-Heist en omstreken. Het evenement, georganiseerd door de dienst Jeugd in samenwerking met Gezinsbond Knokke en Heist-Duinbergen, Ouderraad De Driemaster en Ouderraad OLVO Ramskapelle, biedt kinderen de kans om samen met hun vrienden, ouders en grootouders een dag vol plezier te beleven.

Dit jaar kunnen kinderen en hun families zich uitleven op vier speellocaties in de regio. In Knokke kunnen ze terecht op het speelplein achter De Marge, terwijl in Westkapelle een speeltuin op het Pastoor Deneveplein achter de Sint-Niklaaskerk te vinden is. In Heist is er een speelplein met de populaire Piratenboot in Heulebrug en in Ramskapelle kunnen avonturiers zich vermaken in het Avonturenpark achter de Sint-Vincentiuskerk.

Om de dag zo aangenaam mogelijk te maken voor de aanwezigen, voorzien de organisatoren niet alleen verschillende attracties en speeltoestellen, maar zorgen ze ook voor hapjes en drankjes tegen democratische prijzen. Ouders en grootouders kunnen dus zorgeloos meegenieten van deze feestelijke dag. Vergeet echter niet om contant geld mee te nemen, want betalen met kaart is niet mogelijk.

Deelnemers hoeven zich niet vooraf in te schrijven en kunnen gewoon naar de speellocaties komen. Om de dag extra spannend te maken, krijgen kinderen van de dienst Jeugd een stickertje voor elke bezochte speellocatie. Deze stickers kunnen ze op een persoonlijke spaarkaart plakken. Wie twee of meer stickers verzamelt, kan na afloop een leuk gadget ophalen in De Marge. Flyers met spaarkaarten zijn beschikbaar op de scholen en in De Marge.

Kinderen worden aangemoedigd om met de fiets te komen en zo verschillende hotspots te combineren. Op deze manier ontdekken ze niet alleen nieuwe speellocaties, maar dragen ze ook bij aan een duurzame toekomst.

Naast het plezier dat de Buitenspeeldag biedt, onderstreept het evenement het belang van buitenspelen voor de fysieke en mentale gezondheid van kinderen. Het stimuleert sociale interactie, creativiteit en beweging in een tijd waarin schermen steeds vaker centraal staan.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen