Home Cultuur Buren bij Kunstenaars ondanks sabbatjaar toch in Kortrijk maar niet in onze...

Buren bij Kunstenaars ondanks sabbatjaar toch in Kortrijk maar niet in onze regio

Tot 2019 was Buren bij Kunstenaars het jaarlijkse open atelierweekend in West-Vlaanderen waar ook heel wat kunstenaars uit Knokke-Heist aan mee deden. In 2020 stond normaal geen editie gepland, maar op initiatief van Kortrijk wordt het project nu toch in 11 gemeenten georganiseerd.

Kortrijk neemt het heft in eigen handen om Buren bij Kunstenaars dit jaar toch te laten plaatsvinden in Zuid-West-Vlaanderen. Verschillende kunstenaars uit de regio stellen er tentoon in hun eigen huis, atelier of bij een lokale handelaar. Zo’n 300 kunstenaars schreven zich in. Jammer dat deze editie enkel in Kortrijk kan doorgaan. Dit had zonder problemen corona-veilig ook in Knokke-Heist en de rest van de provincie kunnen doorgaan. Onze gemeente alleen al was goed voor 16 locaties.

SABBATJAAR

Tot 2019 was Buren bij Kunstenaars het jaarlijkse open atelierweekend in West-Vlaanderen. Wat oorspronkelijk een project was van de provinciale dienst Cultuur van West-Vlaanderen, werd vanaf 2018 verdergezet vanuit de Vlaamse overheid.

Kunstwerkt, het steunpunt voor de beeldende kunsten in Vlaanderen kreeg de opdracht om aan een nieuwe formule te werken die vanaf 2021, niet alleen in West-Vlaanderen, maar in heel Vlaanderen uitgerold wordt. Het laste dit jaar een sabbatjaar in om de nieuwe formule voor te bereiden.

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Weer in Knokke-Heist en de Zwinregio

De dag start betrokken met regen of buien. Na de middag wordt het droog en komen er opklaringen. Matig zicht tijdens de neerslag. Maxima...

iearthfriendly.com uit Knokke-Heist maakt biologisch afbreekbare mondmaskers

iearthfriendly.com een ecologisch bedrijfje uit de Dorpsstraat hier in Knokke-Heist hecht veel waarde aan de gezondheid van de aarde en daarom verkopen we met...

Recente reactie van onze lezers