zondag, april 14, 2024
HomeKnokke-HeistBurgemeester de Ghelderepark: Een Nieuwe Groene Oase in Knokke-Heist

Burgemeester de Ghelderepark: Een Nieuwe Groene Oase in Knokke-Heist

De gemeente Knokke-Heist viert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van haar groene ruimtes met de officiële goedkeuring op de komende gemeenteraad van de naam “Burgemeester de Ghelderepark” voor het nieuwe landschapspark tussen Elizabetlaan en Knokkestraat.

Een Park met Historische Waarde

Het college heeft op 16 september 2022 een omgevingsvergunning afgeleverd voor dit ambitieuze project, dat niet alleen een recreatieve zone creëert, maar ook een eerbetoon is aan twee voormalige burgemeesters van de stad, Robert en Jan-Baptist de Gheldere. De historische betekenis van het park wordt benadrukt door de inscriptie op het parknaambord, die verwijst naar de ambtstermijnen van deze burgemeesters: Robert (1912-1921, 1926-1932, 1944-1945) en Jan-Baptist (1946-1971).

Een Naam met een Betekenis

Het besluit om het park “Burgemeester de Ghelderepark” te noemen, volgt op een beslissing van de gemeenteraad op 25 januari 2024. Deze naamgeving is niet alleen een eerbetoon aan de geschiedenis, maar ook een symbolische stap in de herstructurering van het stedelijk landschap. De straatnaam “De Rampe”, die eerder verbonden was met een nu verwijderde weg, wordt hiermee officieel geschrapt.

Verbinding met de Gemeenschap

Het park zal fungeren als een levendige ontmoetingsplaats voor inwoners en bezoekers, een plek waar natuur en cultuur samenkomen. Bric Gevaert, voormalig voorzitter van het Boulevardcomité, heeft de hoop uitgesproken dat de nieuw aangeplante bomen in het park zullen worden gekoppeld aan de namen van de kinderen die in 2024 in Knokke-Heist worden geboren, wat een unieke band schept tussen het park en de gemeenschap.