HomeKnokke-HeistDeelgemeente KnokkeBurgemeester Frans Desmidtplein nu ook officieel open

Burgemeester Frans Desmidtplein nu ook officieel open

Het gemeentebestuur had de ambitie om het Burgemeester Frans Desmidtplein en de Elizabetlaan tussen het Abraham Hansplein en de Lippenslaan te transformeren tot een kwaliteitsvolle, aantrekkelijke en (verkeers)veilige publieke ruimte. Ook de riolering is in het volledige projectgebied vernieuwd. Vrijdagavond was Burgemeester Piet De Groote dan ook blij het lint door te kunnen knippen. Ook Schepen van openbare werken, Philippe Vlietinck was duidelijk opgelucht nu ook deze werken achter de rug zijn.

5 REACTIES

  1. Ik vraag me af of we in de deelgemeente Heist ook eens een fontein zouden mogen/kunnen krijgen van het gemeentebestuur. Er staat er eentje op de plaats waar vroeger “De Garre” was maar alleen de plaatselijke bewoners komen daar. Dit fonteintje (ik weet niet eens of het nog werkt) staat daar helemaal weggestopt en is voor buitenstaanders zo goed als onzichtbaar terwijl fonteinen dat juist wél moeten zijn. Er is een tijd geweest, vóór de fusie, waar Heist-Duinbergen er vol van stond. Deze op de “Kinkhoorn” kregen ze zogezegd niet waterdicht zodat de garages eronder waterschade opliepen, dus weg ermee en men bouwde hem om tot bloembak. Een bloembak is ook mooi maar een fontein zou zeker niet misstaan. Er bestaan nu tientallen middelen om iets waterdicht te maken of is de “Heistse gemeenschap” geen fontein waard?

  2. Het zou raar zijn, vroeger stonden er in Knokke voor de fusie ook veel fonteinen die omgevormd werden naar bloembakken. Wie zegt nu dat er geen fontein zou komen in Heist aan zee, misschien op het Heldenplein wie weet. En sinds de fusie is het Knokke-Heist.

    • Natuurlijk is het sinds de fusie Knokke-Heist maar daar gaat het niet over en het is niet raar. Het gaat wel over de DEELGEMEENTE Heist of zijn wij weer de “zeurpieten” zoals burgemeester Lippens zaliger (glimlachend) soms noemde? We vragen alleen waar we recht op hebben en dat is één zichtbare fontein zoals ze er in de deelgemeente Knokke verschillende van hebben…

  3. Nu maar hopen dat het Heldenmonument te Heist inderdaad de plaats krijgt die het verdient en inderdaad niet “verplaatst” wordt. In Kneistiland schrikt men er immers niet voor terug om, om o.m. druk van de vastgoedboeren, te pas en te onpas alles wat te gelde kan worden gemaakt af te breken. De poging tot het verwijderen van dit monument was een sterk staaltje van respectloosheid voor zij die ooit voor vrijheid hebben gestreden.

    • Beste Marie, daar ben ik volledig mee akkoord en we staan zeker niet alleen met die visie. Hoe kun je in ’s hemelsnaam spreken van Heldentorens als er al uitgekeken wordt om het monument ter ere van wie voor het land gesneuveld is te verplaatsen naar eventueel de Parkstraat. Zelfs de naam “Heldenplein” zou die naam niet meer waardig zijn. Misschien kunnen degenen die het monument willen verplaatsen een enquête houden onder de bevolking van de deelgemeente Heist om een nieuwe naam voor het plein te zoeken maar dit zou een hele schaamteloze grap zijn. Geldgewin kent echter GEEN GREINTJE respect…

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers