Stad Oostende heeft naar eigen zeggen een plan uitgewerkt om deze zomer op een veilige manier toeristen te kunnen ontvangen. Voor de meest populaire stranden zal je vooraf moeten reserveren. De stad zal ook proberen om toeristen zo veel mogelijk te spreiden, onder meer naar het groen lint rond de stad en naar plekjes die anders minder druk bezocht zijn zoals Raversijde en de Groene Polders. Burgemeester Bart Tommelein gaat hiermee in tegen de algemene visie van de kustburgemeesters.

Om dit te kunnen realiseren, zal er een flexibel reservatiesysteem opgezet worden voor de drukste stranden tussen het Zeeliedenmonument en Thermae Palace Hotel. Zo zijn mensen zeker van hun plaats vóór ze naar het strand vertrekken. Voor de andere stranden zal er in eerste instantie geen reservatie nodig zijn. Er komt duidelijke communicatie voor, tijdens en na bezoek en er zullen grote borden staan waar iedereen real-time kan volgen hoe druk het is op de stranden. Het reservatiesysteem zal zo flexibel mogelijk opgezet worden om waar nodig bij te sturen en te leren uit de eerste ervaringen. Dit systeem zal ook gekoppeld worden aan de beschikbare data uit de binnenstad (bv. de telpoortjes in de Kapellestraat) om zo deel uit te maken van een stadsbreed circulatieplan.

Onze burgemeester Graaf Leopold Lippens verwijt in Het Laatste Nieuws zijn collega uit Oostende een populist te zijn. “Tommelein heeft de kust nooit vertegenwoordigd en zal dat ook nooit doen”, zegt hij fel. “Dat hij doet wat hij wil met zijn strand. Het onze blijft wél open voor iedereen. Wij volgen de richtlijnen van de federale overheid, niet die van een populist die zomaar wat zaken aankondigt zonder te weten hoe ze in de praktijk moeten worden uitgewerkt.” 

2 REACTIES

  1. Het zou natuurlijk goed zijn dat, zoals onze burgervader zegt, het strand open zijn voor iedereen. We mogen wel niet vergeten dat de toeristen die een reis naar het buitenland geboekt hadden en deze bijna letterlijk in het water hebben zien vallen ook een plaatsje op het strand zullen willen. Gelukkig hebben we het grootste strand van de kust. Toch denk ik niet dat er een massale volkstoeloop zal zijn want velen zijn toch bang voor een eventuele tweede uitbraak van het virus en dan is het hek helemaal van de dam. Dit laatste zal volgens mij meer kans hebben in het najaar en deze winter daar de UV-stralen en de warmte van de zon ons nu wat helpen tegen COVID-19. Toch denk ik dat er een oogje in het zeil zal moeten worden gehouden zodat er niet té veel mensen té dicht bij elkaar op het strand zitten want die 200 “bubbels” zijn maar een druppel op een hete plaat.

  2. de beste oplossing is coaching dus studenten /politie naar het strand sturen om de afstand
    te respecteren….weet ook dat vlgs experts de besmetting in buitenlucht en zeker aan strand bijna
    te verwaarlozen is…dus geen paniek zaaien…wat wel mag verhinderd worden zijn de drukke bijeenkomsten aan de strandbars daar is het grootste gevaar voor besmetting..strand is bijna verwaarloosbaar !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here