5.1 C
Knokke-Heist
vrijdag, december 3, 2021

Burgemeester Joachim Coens: “Ons geduld wordt andermaal op de proef gesteld”

De 4e golf met besmettingen beukt hard in op Damme. Vorige week werd bij 88 inwoners een besmetting met COVID-19 vastgesteld. Samen met de week daarvoor een gemiddelde van 170. Sinds de start van de pandemie lagen de cijfers nooit zo hoog. Het virus circuleert in alle lagen van de bevolking en in alle woonkernen.

Het aantal besmettingen ging de voorbije weken in stijgende lijn. We noteerden achtereenvolgens 18, 51, 52 en 88 besmettingen per week. De nieuwe maatregelen van de verschillende overheden doen hopelijk het tij keren. De belangrijkste maatregelen blijven het beperken van het aantal contacten, het dragen van het mondmasker, veel ventileren, het ontsmetten of wassen van de handen en afstand houden.

Intussen ontvingen al 1001 Dammenaars een zogenaamde ‘boosterprik’. Dat is extra vaccindosis om de natuurlijke afweer tegen het virus te verhogen om de kans op ernstige symptomen te verlagen.

“Onze hoge vaccinatiegraad beperkt de ziekenhuisopname maar het virus geeft zich niet snel gewonnen”, weet burgemeester Joachim Coens. “Ons geduld wordt andermaal op de proef gesteld. Gelukkig kunnen we rekenen op de verantwoordelijkheidszin van velen.”

Wie hulp nodig heeft om de isolatie of quarantaine te kunnen naleven, kan contact opnemen met het Sociaal Huis op 050 67 28 40. Testte je positief op COVID-19, werk dan mee aan de contactopsporing (tracing). Lukt het niet om je Corona Safe Ticket (CST) op je telefoon te installeren, bel 078 78 78 50 om het per brief te ontvangen of laat het afdrukken in het administratief centrum.

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over