Home Knokke-Heist Burgemeester Leopold Lippens roept op om dit weekend niet naar de kust...

Burgemeester Leopold Lippens roept op om dit weekend niet naar de kust te reizen.

Burgemeester Leopold Lippens roept op om dit weekend niet naar de kust te reizen. Vandaag, vrijdag, was er al code oranje in bepaalde stukken van Knokke-Heist. Dergelijke druktes zijn absoluut te vermijden om de verdere verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. De badstad neemt een aantal maatregelen om de drukte te verminderen:

  • De politie zal heel strikte controles voeren en zéér streng optreden tegen overtreders van de gemeentelijke regels (o.a. op het niet dragen van bovenkleding in de winkelstraten) en op de coronamaatregelen (o.a. het houden van afstand en het dragen van een mondmasker). Er zal direct worden beboet.
  • Dagbezoekers zullen worden afgeleid naar stranden buiten het centrum of moeten omkeer maken. De strandbars zullen de drukte spreiden door slechts mondjesmaat bezoekers toe te laten.
    Enkel zo kan een optimale beleving voor de vele reeds aanwezige verblijfstoeristen worden gegarandeerd.
  • De burgemeester raadt af om met de trein naar Knokke-Heist te komen. Wie toch per trein reist, moet zich aan alle regels en maatregelen houden. Ook hierop zullen strikte controles zijn.

Knokke-Heist pakt uit met kunst, natuur, shopping en gastronomie, het hele jaar door. Dit weekend is echter geen goed moment om dat rijke aanbod te komen ontdekken.

2 REACTIES

  1. Knokke-Heist is een prachtige gemeente , de bouwwoede ten spijt! Maar in Knokke-Heist moet je overal een mondmasker dragen, in bos, paadjes, zwinbosjes, parken, veldwegen…Dit is natuurlijk de makkelijkste oplossing voor het schepencollege, je moet er niet over nadenken, niets uitwerken. Er bestaat nochtans een parkeerplan met rode, orange….zones. Mits kleine aanpassing heel realistisch! Hier worden de drukste zones perfect op weergegeven. Eenvoudig, je ziet de kleur op de parkeermeter staan. Dringend een aanpassing van dit banale mondmaskerreglement. Volledig akkoord met mondmaskerplicht op drukke plaatsen en gesloten ruimte maar… Hoe veilig is een stoffen mondmasker als zomerse temperaturen en een hete adem het herleiden tot een vochtige en vieze lap vol microben?
    Ja burgervader een beetje empathie met wandelaars die geen grote tuin hebben zou op zijn plaats zijn. Of dit reglement eens toetsen aan de realiteit en praktijk: zelf eens aan den lijve ondervinden hoe plezant en aangenaam het is om bijvoorbeeld de Zoutelaan eens op en neer te wandelen met mondmasker!

    • Mooi voorstel maar hoe ga je dat aan de mensen uitleggen? Weeral verschillend van gemeente tot gemeente ?? .De mensen weten nu al niet wat kan of niet!iedereen gelijk voor de wet ttz iedereen een neusmondmasker .Niet moeilijk toch?

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

2 jaar voorwaardelijk voor Zeebruggenaar met een kort lontje

Een veertiger uit onze buurgemeente Zeebrugge bijna dag op dag twee jaar geleden net gedaan met werken, toen hij het op een parking...

Vissers kijken uit naar meer “tong” in 2021

De kans is de reëel dat onze vissers volgend jaar meer tong mogen vangen. Dat heeft Vlaams minister van Landbouw en Visserij Hilde Crevits...

Recente reactie van onze lezers