Home Knokke-Heist Burgemeester Lippens: Het is jammer, maar strikte handhaving is dan de enige...

Burgemeester Lippens: Het is jammer, maar strikte handhaving is dan de enige mogelijkheid die rest

Na de incidenten van de voorbije dagen heeft het gemeentebestuur beslist om dagtoeristen tot nader order niet langer toe te laten op het grondgebied. Iedereen die naar de gemeente Knokke-Heist wil komen, heeft een bewijs nodig om de reis te verantwoorden. Vanaf morgen zijn er grootschalige controles die onvermijdelijk zullen resulteren in lange files.

Lippenslaan

Burgemeester Graaf Leopold Lippens stelt vast dat de oproep om niet naar de kust af te zakken in dovemansoren viel. Tientallen incidenten, zowel gedurende de dag als de nacht, zorgen ervoor dat het Gemeentebestuur zich genoodzaakt voelt om over te gaan tot drastische maatregelen. Om de publieke veiligheid te garanderen kunnen dagtoeristen voorlopig niet langer Knokke-Heist bezoeken.

De toegang tot de gemeente wordt tot nader order beperkt tot inwoners, tweedeverblijvers, verblijfstoeristen en medewerkers van de in Knokke-Heist gevestigde ondernemingen en organisaties.

Wie naar Knokke-Heist reist, moet rekening houden met strikte controles en lange files. Alle voertuigen zullen worden gecontroleerd. Wie geen geldige reden heeft om in Knokke-Heist te zijn, moet onmiddellijk rechtsomkeer maken.

Alle inzittenden moeten dus kunnen bewijzen dat zij in Knokke-Heist wonen, verblijven met overnachting, of werken. Als bewijs worden identiteitskaarten (inwoners), hotelreservaties, een aanslagbiljet tweede verblijven, een parkeerabonnement, een bewijs van tewerkstelling en dergelijke aanvaard. Burgemeeste​r Graaf Leopold Lippens concludeert dat bij bepaalde mensen de boodschap om zich aan de coronamaatregelen en de gemeentelijke regels te houden nog steeds niet is doordrongen. Het is jammer, maar strikte handhaving is dan de enige mogelijkheid die rest.

10 REACTIES

 1. hallo mijn zus woont in denderleeuw maar zou graag onze moeder komen bezoeken op woensdag mag dat dan ook niet

 2. Burgemeester Lippens heeft overschot van gelijk met de rigide maatregelen. Zaterdagnamiddag : het Heldenplein in Heist : tientallen lichtgekleurde en donkergekleurde en zwarte mensen zonder mondmasker. Tientallen auto’s die tegen richting in éénrichtingsstraten rijden. Frustrerend voor de eigen inwoners die over het algemeen wèl de regels volgen. Boetes van 250 € zijn veel te laag als afschrikmiddel. Minstens een verdubbeling per overtreding dringt zich op.

 3. ik houd er aan als tweede verblijven (+/- 30 jaar) de heer burgemeester te danken voor zijn consequent en krachtdadig optreden .
  Diep respect voor een burgervader ,die tegen ALLE platte politiekers en dito
  (plaatsvervangende) goeverneurs in , de noodzakelijke maatregelen ” à la minute ” neemt .

 4. Op het strand tussen Heist en Duinbergen was het zowel zaterdag als zondag heel aangenaam. Je kon gerust met je familiebubble 30 meter van een andere groep zitten.Geen enkele social distancingprobleem. Maar goed, gelukkig ben ik een inwoner en moet ik mij niet naar de Kust verplaatsen.Veel ascociaal gedrag heb ik daar toch niet gezien.Maar goed, over andere plaatsen in de gemeente kan ik mij niet uitspreken.Ik was tevreden waar ik zat :-).Hopelijk voor de Ordediensten blijven potentiele “boelzoekers” thuis.

 5. Wat Kneistiland en andere kustgemeenten meemaken is iets dat steden en gemeenten in het binnenland reeds jaren kennen. Groepen jongeren die straten, parken en soms ook buurten inpalmen, overlast, lawaai, intimideren … de lijst kan worden aangevuld.

  Vaak gaat het om specifieke groepen die, indien nodig, samenklitten met groepen uit andere gemeenten om ergens heen te trekken en voor overlast te zorgen.

  Openbare besturen zien het gebeuren, kijken ernaar en sturen het liefst de pamperbrigade, want krachtdadig optreden vraagt moed.

  Wie naar de kust verhuisde om te ontsnappen aan deze problemen ziet zich er nu door ingehaald.
  De burger … die ondergaat.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Leven Zoals Het Is Knokke-Heist

Elke week stelt de dienst Burgerzaken van de gemeente een overzicht op van de geboorten, huwelijken en overlijdens van alle betrokken burgers die geen...

Rouwbericht: Luc De Groote, voormalig directeur marketing bij de dienst Toerisme van Knokke-Heist

Luc De Groote, voormalig directeur marketing bij de dienst Toerisme van Knokke-Heist is op zondag 22 november 2020 op 65-jarige leeftijd in Gent overleden aan een slepende...

Het kerstseizoen bij de lokale omroep van Knokke-Heist start op 7 december

Het kerstseizoen bij de lokale omroep van Knokke-Heist start op 7 december! Niemand minder dan Mr. Christmas Michael Bublé opende met één van zijn...

Recente reactie van onze lezers