dinsdag, september 22, 2020
Home Knokke-Heist Burgemeester Lippens: "inperken is niet afschaffen"

Burgemeester Lippens: “inperken is niet afschaffen”

In onze gemeente waren tot aan het einde van de hittegolf in augustus geen dagjestoeristen meer welkom zijn. Een drastische maatregel waarmee onze badplaats te grote drukte en eventuele onrust wou voorkomen. De afgelopen maanden wist burgemeester Graaf Leopold Lippens vriend en vijand te overtuigen van zijn doortastende aanpak van de Corona pandemie in onze gemeente. In diverse interviews van de afgelopen weken liet de burgemeester ook uitschijnen dat we met Knokke-Heist niet meer zullen terug gaan zoals in de periode van voor Corona.  Grote evenementen schrappen was maar één van de hoofdtitels in de nationale pers. Ook de Lokale Raad economie kreeg heel wat reacties op die uitspraken.

Maar die werden al dan niet bewust soms wat uit hun context getrokken. Vandaag had onze reporter Erik Hollé en cameraman Yvan Kaux een afspraak met onze burgemeester. Onze krant vroeg ter voorbereiding op dat gesprek ook aan 1000 lezers wat ze er van zouden vinden mochten grote events verdwijnen in Knokke-Heist. 28,7% is het daar helemaal mee eens. 69% ziet liever die grote events niet verdwijnen en 2,3% had hierover geen mening. Tijdens het gesprek bleek al snel dat Knokke-Heist geen events wil gaan afschaffen maar liever ze wat zou inperken.

4 REACTIES

  1. De elektrische shuttle om auto’s te beperken, het meer verkeersvrij maken van de shoppingstraten, meer groen in de stad (plannen Albertplein herbekijken) lijken me topprioriteiten voor Knokke!
    Geef aub zuurstof aan de bezoekers die rust en goede lucht zoeken.
    Het shoppen wordt dan ook aangenamer. De handelaars moeten hier niet door afgeschrikt worden!

      • De naam van onze gemeente is inderdaad Knokke-Heist maar sommige bewoners van de deelgemeente Knokke denken dat ze meer zijn dan dat volkje dat aan de westkant woont. Enkele decennia geleden was er een quiz op VTM en er werd een vraag gesteld i.v.m. een kustgemeente die aan sluis grensde. Die persoon zat in de finale en kon een miljoen (toen nog Belgische frank) binnenrijven. Hij bleef halsstarrig de Naam Knokke vernoemen niettegenstaande hij zelfs verschillende kansen kreeg van de moderator. Hij ging -buiten met een grimmig gezicht- zonder geld huiswaarts. Waarop de moderator zei dat die andere mensen uit de deelgemeente Heist ook recht op bestaan hadden. Ik kon een lach niet onderdrukken. Eigen schuld, dikke bult!!!

  2. Hadden wij maar zo’n burgemeester in Brussel… Die man heeft tonnen gezond verstand en durft een kat een kat te noemen… Je tire mon chapeau !

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Weer in Knokke-Heist en de Zwinregio

De ochtend start nog met nevel en mist. Tijdens de voormiddag trekt het ochtendgrijs op en het wordt vervolgens overwegend zonnig. Matig...

Yoga kan voortaan op dinsdagmiddag

Yoga op dinsdag van 12.30 tot 14 uur. Zin om tijdens je lunchbreak te ontspannen en aan je houding te werken? Dan...

Besmettingen in de Zwinregio stijgen snel

Dit weekend overschreed België de grens van 100.000 besmettingen. Sinds het begin van de coronacrisis telde ons land...

Ticketverkoop gestart voor foto-expo van Anton Corbijn

De jaarlijkse fototentoonstelling van Cultuurcentrum Knokke-Heist brengt van 27 september t/m 10 januari 2021 iconische portretfotografie en modecultuur van Anton Corbijn. In MOØDe presenteert de internationaal toonaangevende fotograaf en filmmaker beelden...

Recente reactie van onze lezers