HomeKnokke-HeistBurgemeester Piet De Groote: "De bevolking apprecieert de vele regels niet meer"

Burgemeester Piet De Groote: “De bevolking apprecieert de vele regels niet meer”

Als de terrassen en horeca nóg langer moeten sluiten, gaat onze burgemeester Piet De Groote bekijken wat de mogelijkheden zijn om de terrassen in onze gemeente eventueel wél te openen. Dit was ook de vraag in de open brief die afgelopen dagen vanuit o.a. de stranduitbaters in de media verscheen.

“Ja, ik heb trouw gezworen aan de wet, zegt De Groote in de krant Het Laatste Nieuws. Maar als burgemeester moet ik in de eerste plaats de openbare orde en volksgezondheid waarborgen. Als je dan ziet dat mensen samentroepen op straat … De horeca heeft protocollen om alles veilig te laten verlopen. Mensen die binnen de regels overtreden, moet je buiten krijgen. De bevolking apprecieert de vele regels niet meer. Als er 150.000 mensen rondlopen op straat en ze niet eens op een stoel mogen zitten, hoe krijg ik dat uitgelegd? En hoe moet onze lokale politie dat allemaal controleren? Ook zij zijn het moe. Het is simpel: je moet de mensen buiten krijgen, anders gaan ze binnen feesten. Dat is logica”, aldus Burgemeester Piet De Groote in de krant. Eerder deed hij ook reeds dergelijke uitspraken bij onze collega’s Erik Hollé en Yvan Kaux van KneistiTV. 

8 REACTIES

 1. het valt me op dat er plots heel veel personen, gemeenteraadsleden en lezers plots allen afgestudeerde dokters, wetenschappers en virologen zijn. bizar .

 2. De burgemeester heeft overschot van gelijk. Wandel eens op de dijk, bekijk de toestanden op het strand. Openen van de horeca , die gen enkele schuld heeft aan de opstoten van het virus, is de enige juiste beslissing.

 3. Als nu zelfs de burgemeester zegt om “niet te gehoorzamen” wat denk je dan de burgers dan zullen doen. zij die altijd goed de regels gevolgd hebben zullen weer moeten boeten voor zij die zich nergens van aantrekken. ik denk niet de de strandbarhouders het allemaal in de hand zullen kunnen houden. Zij zullen evengoed een oogje dichtknijpen als vele andere handelaars. Als je in de grootwarenhuizen elk persoon een karretje moet gebruiken en er zelfs 1 persoon/gezin binnen mag dan komen die 2de verblijvers en andere vakantiegasten gewoon binnen elk met een kar om dan zo altijd met 1 kar in de weg te lopen voor zij die willen doorgaan en vlug boodschappen willen doen. Voor sommigen is het winkelen een tijdverdrijf, anderen willen liefst zo vlug mogelijk weer buiten zijn.
  En als men begint met het toelaten van de regels te overtreden waar zal het dan eindigen? Als men langs het fietspad in duinbergen toelaat dat iemand gemeentegrond inpalmt en zo een “garage” zet voor zijn golfkarretje en zo over het fietspad zijn weg vervolgt, welke regels zal men dan nog mogen overtreden?
  Het begin van de wanorde is gestart. Hopelijk niet ten kost van de gezondheid van vele anderen die de regels volgen.

 4. Misschien kan het openen van de terrassen van de horeca voor enig soelaas zorgen zodat de mensen niet zelf het roer in handen gaan nemen en in groepen verdoken en dus ook verboden drankfeestjes gaan houden. In de horeca kan nog efficiënt gecontroleerd en de afstand gerespecteerd worden, op het stand of verscholen in de duinen niet. Het moet voor de horeca-uitbater wel de moeite waar zijn want ook want er wordt verondersteld dat er ook iets aan verdiend wordt zonder met verlies te moeten werken.

 5. Ik twijfel niet aan de goede intenties van de burgemeester, maar als de cijfers van het aantal intensive care-covidpatienten niet drastisch dalen gaan we zelfs 8 Mei mogen vergeten. Euh….ja, ik wil ook weer op een terras gaan zitten hoor….maar gaat iedere Gemeente dat nu zelf gaan beslissen ? Ja, dan is het hek van de dam en gaan we rap richting chaos.Misschien moeten we wel concluderen dat de Westerse mens niet gedisciplineerd genoeg is om een pandemie te overwinnen. Maar goed…we zien wel….laat ons allemaal het beste hopen…maar het slechtste niet uitsluiten. ’t is bijna hopen op een wonder in Mei. Het vaccinatiecentrum in Knokke doet alvast zijn best.Dat mag ook eens gezegd.

  • De cijfers zien er inderdaad schrikbarend uit. Je hebt gelijk beste Staf als je spreekt van “hoop op een wonder in mei”. Het enige dat we nog kunnen doen om de zaak te redden is ons aan de regels houden en vaccineren in het kwadraat om onze zomer nog te redden. Een chaos creëren is wel het laatste wat we willen als we de cijfers willen zien dalen niettegenstaande onze burgemeester wel gelijk heeft dat mensen “die op hun ‘gat’ op de grond moeten zitten om iets te eten” een zeer triestige aanblik geeft.

 6. Stefanie, die 2de verblijvers weeral eens ! Die wandelen ook liever op de dijk of het strand dan met een karretje in een grootwarenhuis.

 7. Ja, Jean+Marie+de+kegel, die 2de verblijvers weeral eens. Wie zijn kinderen zijn het die de laatste tijd de dijk en het strand thv het lichttorenplein onveilig maken en zich niets van de regels aantrekken en schade veroorzaken? De politie grijpt niet in. De ouders van die jongeren zijn waarschijnlijk welgestelde mensen met veel geld waarvan men ook niet tegen de schenen wil schoppen. En wij als “echte” inwoners mogen dan weer binnen blijven omdat dat soort volk het voor ons bijna onmogelijk maakt om veilig buiten te komen.

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers