HomeKnokke-HeistDeelgemeente KnokkeBurgemeester Piet De Groote "lijmt" eerste steen van De Kleine Dennen

Burgemeester Piet De Groote “lijmt” eerste steen van De Kleine Dennen

Op woensdag 19 mei 2021 woonde burgemeester Piet De Groote in Haagwinde 77 de eerstesteenlegging van het nieuwe gebouw van de Kleine Dennen bij. Deze afdeling van De Patio vzw is een voorziening voor Jeugdzorg die jongeren opvangt die zich in een verontrustende situatie bevinden. De bewoners verblijven momenteel in een gebouw dat dateert van de jaren 1920 waarna er verschillende delen bijgebouwd werden. Het pand is echter niet meer aangepast aan de huidige noden van de jongeren en de huidige werking.  

Renovatie was niet mogelijk waardoor er gekozen werd voor een volledig nieuw gebouw, dat veilig, huiselijk en gezellig is. De nieuwe constructie komt naast het oude complex zodat de verblijfsgasten tijdens de werken weinig hinder zullen ondervinden en niet moeten verhuizen.  

In de nieuwbouw komt ruimte voor twee leefgroepen, kantoren, een bezoekersruimte en voor ieder kind een eigen kamer. De aannemer voorziet 230 werkdagen om het gebouw af te werken. Via het VIPA-dossier krijgt de Kleine Dennen zestig procent van de bouwwaarde in subsidievorm.  

Voor de 18 jongeren en 17 personeelsleden van de Kleine Dennen is dit het begin van een nieuw tijdperk. “We begeleiden de kinderen op alle vlakken (school, hobby’s,…) en ondersteunen hun context (familie, relevante personen in hun leven,…) en we kijken ernaar uit om dit met volle overgave verder te zetten in een prachtig nieuw gebouw” vertelt Mieke Reubens, hoofd- en contextbegeleidster van Kleine Dennen. 

“We zijn enthousiast voor wat er komt, maar vooral heel dankbaar dat dit mogelijk gemaakt wordt door de steun die we krijgen van particulieren, organisaties, het gemeentebestuur van Knokke-Heit en alle anderen met een groot hart voor Kleine Dennen” besluit directeur Veronique Vergucht.  

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers