13 C
Knokke-Heist
zaterdag, september 18, 2021
spot_img

Burgemeester Piet De Groote zet zwemster Marieke Blomme in de bloemen

Marieke Blomme die onlangs de volledige kustlijn tussen De Panne en Knokke-Heist afzwom, is ontvangen in het stadhuis op het Alfred Verweeplein. Ze werd er door burgemeester Piet De Groote in de bloemetjes gezet en krijgt eerstdaags nog op haar thuisadres in Mariakerke een sportieve outfit uit de Knokke-Heistse Cycle in style-collection toegezonden.

Naast haar fulltime job in een forensisch psychiatrisch centrum, is de 40-jarige Marieke triatlete, zwom ze de kilometers bij elkaar én koerste ze ook nog eens naast klasbakken als Marianne Vos. 

Op 15-16 augustus zwom ze in een typisch Belgisch weertje de 67 km langs de kust van De Panne tot Knokke in een recordtijd van 18.45 uur. Daarmee is ze niet alleen de eerste vrouw die deze sportieve stunt tot een goed einde brengt maar verpulvert ze ook nog eens de tijd van Matthieu Bonne met maar liefst 5 uur.  

Met deze zwemtocht wil Marieke de aandacht vestigen op gelijke kansen in de sport voor iedereen. Ze koos er 2 vzw’s uit waarvan ze de mensen kent die de organisatie hebben opgericht en waarvan ze ook zeker is dat de centen dus goed besteed worden. Het gaat om Snowbility, een initiatief dat wintersport mogelijk maakt voor mensen met een fysieke beperking en The Homestretch Foundation, een organisatie uit de VS die streeft naar gelijke kansen voor vrouwen in de sport.  Deze stichting biedt accommodatie en hulp aan topsporters van over heel de wereld die geen of onvoldoende inkomen hebben.  

Lees ook deze artikels

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!