Home Cultuur Burgemeester van Sluis krijgt het boek ROOTS uit handen van Frans Pieters

Burgemeester van Sluis krijgt het boek ROOTS uit handen van Frans Pieters

Het college van Burgemeester en Wethouders van onze buurgemeente Sluis (NL) kreeg het boek ROOTS uitgereikt van auteur Peter Frantz (pseudoniem van de geboren Aardenburger Frans Pieters). Het boek, waarvan de verhaallijn begint en eindigt in Aardenburg, is op verschillende plaatsen in West Zeeuws-Vlaanderen gepresenteerd. Waar gaat het over:

Ben je werkelijk degene die je al een leven lang denkt te zijn? Vrijwel niemand zal zich dat afvragen.

Ook bij rijksambtenaar Thomas van Rijckevorsel komt die gedachte niet op, totdat een onverwacht telefoontje van een notaris daar verandering in brengt.
Een erfenis onder voorwaarden dwingt Thomas tot een zoektocht naar het antwoord. Tien aanwijzingen brengen hem op tal van plaatsen en in evenzoveel verwarrende situaties, met de bedoeling hem steeds dichter bij de waarheid te brengen.
Maar dat gebeurt niet: de aanwijzingen slingeren hem voortdurend heen en weer tussen heden en verleden en zijn zoektocht wordt daardoor een emotionele rollercoaster.

Een oude liefdesgeschiedenis, leugens, bedrog en dwaalsporen zetten hem op het verkeerde been. Toch geeft hij niet op.
Als hij eindelijk meent gevonden te hebben waarnaar hij op zoek is, blijkt dat nog maar de halve waarheid.

Een nieuwe ontknoping confronteert hem met de ontbrekende resultaten van zijn intrigerende ontdekkingsreis en stelt hem voor vragen over het leven en over zichzelf.
Zijn emoties komen tot rust op de plek waar het ultieme en verrassende antwoord zijn oorsprong vindt: daar waar zijn ROOTS liggen…

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Weer in Knokke-Heist en de zwinregio

Deze ochtend is het tijdelijk droog, maar nog voor de middag krijgen we opnieuw perioden met regen. De meeste neerslag valt 's avonds. Het...

2 jaar voorwaardelijk voor Zeebruggenaar met een kort lontje

Een veertiger uit onze buurgemeente Zeebrugge bijna dag op dag twee jaar geleden net gedaan met werken, toen hij het op een parking...

Recente reactie van onze lezers