Home Knokke-Heist Deelgemeente Heist Camerabeelden moeten duidelijkheid brengen na brand in het station van Heist

Camerabeelden moeten duidelijkheid brengen na brand in het station van Heist

Vrijdagavond moest de Brandweer van de Zone 1 uitrukken naar onze deelgemeente Heist. Een vuilbak had er vuur gevat. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De Lokale Politie moest de glazen deur van het station inslaan zodat de brandweer tot bij de brandhaard kon. Na de eerste vaststellingen bleek dat er allicht geen sprake was van het moedwillig in brand steken van het stationsgebouw. Men denkt eerder aan transmigranten die zich zouden hebben verschanst in het gebouw en koud kregen. Men sluit ook niet uit dat het om kwajongensstreken zou gaan. Al valt dit te betwijfelen gelet op het late uur. Het station is sinds een paar jaar niet meer bemand. Maar er hangt wel een camera op het stationsplein. Die beelden zouden misschien duidelijkheid kunnen brengen.

4 REACTIES

  1. Vreemd dat er zoiets nog niet vroeger gebeurd is. Als je ziet wat voor volk er soms in het station aanwezig is. En dit is niet om dan de trein te nemen. Het stinkt er soms naar rook waarvan de herkomst niet zuiver is.

  2. Waarop wordt gewacht op een trap en helling aan te leggen aan de zuidkant van het station?? Dan kan het station afgesloten worden in afwachting dat het verkocht en afgebroken wordt .Een helling die al bestaat aan de noord -westzijde zou kunnen opgeknapt worden.

  3. Het station in Heist is een schande: oud, vuil en gevaarlijke trappen die slecht verlicht zijn.

  4. Zoals het er nu met het station aan toegaat kan het niet verder. Ofwel krijgt het een bestemming en wordt het gerestaureerd ofwel dient het te worden afgebroken zoals ze met het het stadhuis en de zaal Ravelingen 2.0 hebben gedaan. Het zou jammer zijn en weer een stukje Heistse geschiedenis zou verdwijnen maar het zo laten verkommeren kan ook niet verder. Leegstand trekt trouwens ook allerlei vandalisme aan…

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers