Home Sport Canadees Wandelweekend geschrapt dit jaar

Canadees Wandelweekend geschrapt dit jaar

Vanwege het Coronavirus wordt het Canadees Wandelweekend dit jaar geannuleerd en de organisatie van de 47ste Canadese Bevrijdingsmars Hoofdplaat-Knokke.

De 3-daagse herdenkingsplechtigheden zullen wel doorgaan in een beperkte aanwezigheid van een Canadees militair contingent.

Het organisatiecomité, de plaatselijke wandelclub W.N.Z.B en de gemeentelijke sportdienst van Knokke—Heist hebben kennis  genomen van de veiligheidsnormen, ook opgelegd van de Vlaamse Wandelfederatie. Hieruit blijkt dat het organisatorisch zeer moeilijk is om daaraan te voldoen.

De gemeentebesturen van Knokke-Heist en Oostburg verlenen traditioneel hun medewerking aan de 76ste Herdenking van de Bevrijding op 6-7 en 8 november 2020.

De plechtigheden op vrijdag 6 nov. vinden plaats in Eede en Sluis. Op zaterdag 7 nov. is er om 9.45 u. Bevrijdingsmis in de H. Margaretakerk. De Canadese delegatie brengt achteraf een bezoek aan de Canadese Militaire Begraafplaats van Adegem voor een hulde en bloemlegging.

Zondag 8 nov. zijn er ceremonies in Hoofdplaat, Oostburg, Retranchement en Knokke (Verzetsplein). De plechtigheden vinden vanwege de coronamaatregelen plaats zonder publiek.

Afbeelding met persoon, gelijkmatig, militair, weg

Automatisch gegenereerde beschrijving
Afbeelding met persoon, gebouw, staand, person

Automatisch gegenereerde beschrijving
- Advertisment -

Lees ook dit

2 jaar voorwaardelijk voor Zeebruggenaar met een kort lontje

Een veertiger uit onze buurgemeente Zeebrugge bijna dag op dag twee jaar geleden net gedaan met werken, toen hij het op een parking...

Vissers kijken uit naar meer “tong” in 2021

De kans is de reëel dat onze vissers volgend jaar meer tong mogen vangen. Dat heeft Vlaams minister van Landbouw en Visserij Hilde Crevits...

Recente reactie van onze lezers