dinsdag, april 16, 2024
HomeCultuurCantic@Mare Ensemble presenteert indrukwekkend concert in Knokke-Heist

Cantic@Mare Ensemble presenteert indrukwekkend concert in Knokke-Heist

Zondag 19 november 2023 wordt een onvergetelijke dag voor muziekliefhebbers in Knokke-Heist. Het gerenommeerde Cantic@Mare Ensemble staat klaar om het publiek te betoveren in de Sint-Margaretakerk.

Het concert, gepland om 17 uur, draait om de uitvoering van ‘Sanctuary’ van de Amerikaanse componist Joseph M. Martin. Dit stuk, dat het verlangen naar hoop en vrede uitbeeldt, wordt ondersteund door de orkestrale begeleiding van het Jedutun Ensemble.

‘Sanctuary’ is meer dan een muzikaal stuk; het is een reflectie op de zoektocht naar beschutting en veiligheid bij ‘de Verlosser’, vooral relevant in deze tijden van onrust en onzekerheid. De zachte schoonheid en de expressieve melodieën van het stuk beloven een diepgaande ervaring voor de toehoorders.

Joseph M. Martin, geboren in 1959 in North Carolina, is een gerenommeerde componist en pianopedagoog. Zijn werken, vooral bekend om hun kwaliteit in vorm en inhoud, hebben zowel nationaal als internationaal waardering ontvangen.

Het Cantic@Mare Ensemble, opgericht in 2007, heeft zich snel ontwikkeld tot een culturele pijler in Knokke-Heist en omgeving. Hun repertoire omvat een breed scala aan muzikale werken, van klassieke tot hedendaagse componisten.

Dit concert belooft niet alleen een muzikale verrijking te zijn maar ook een kans voor het publiek om nader kennis te maken met het koor en de leden. Voor meer informatie over het Cantic@Mare Ensemble en het aankomende concert, bezoek www.canticamare.be.