Home Cultuur Cantic@Mare Ensemble: "We Shall Overcome"

Cantic@Mare Ensemble: “We Shall Overcome”

2020 leek een veelbelovend jaar te zullen worden voor het ondertussen ruim veertigkoppige gemengd koor: diverse uitvoeringen op de agenda, plannen voor een kerstconcert en werken aan een nieuw repertorium voor het komende lenteconcert. Helaas, het mocht niet zijn. Maar hoe hard corona voor de culturele sector ook toesloeg, hoe sterker ook de overtuiging groeide: “Dit komen we te boven. For deep in our heart, we do believe that we shall overcome some day”.

Vol enthousiasme was het koor al gestart met de voorbereidingen voor een gloednieuw lenteconcert op 17 april 2021 tot het bestuur zich uit voorzorg al op 11 maart genoodzaakt zag de repetities op te schorten. Plichtsbewust volgden alle leden alle voorzorgsmaatregelen stipt op, ook al zagen ze de kansen op een heropstart met de dag verminderen. Koorzang wordt wellicht de laatste sector die het licht ooit weer op groen zal zien springen.

Noodgedwongen diende het al aangekondigde concert geannuleerd te worden. Ongetwijfeld ook tot spijt van het talloze publiek dat hun concerten telkens zo erg weet te waarderen. Maar al die tijd zijn de leden rotsvast blijven geloven ooit weer volop aan de slag te kunnen gaan; In afwachting werd de gelegenheid gecreëerd om nieuwe partituren langs digitale weg in te studeren en via sociale media en wekelijkse e-mails werd de onderlinge band nog hechter aangehaald. Een dergelijke houding van hoop en volharding waarborgen dan ook dat het koor klaar staat om de draad weer op te pikken van zodra het kan.

Nu er eindelijk weer enig perspectief lijkt aan te komen, biedt het late najaar allicht nieuwe mogelijkheden. In elk geval zal het koor zijn luisteraars niet in de steek laten, maar kijkt het er al naar uit om u weer te kunnen begroeten. “We shall meet again”, zong Vera Lynn indertijd en daar is ook het Cantic@Mare Ensemble van overtuigd.

In afwachting wenst het bestuur in naam van alle leden u en al uw dierbaren van harte en gemeend een “Merry Christmas and a Happy New Year”.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers