5.9 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022

Carnaval 2022 gaat door… van zodra het kan en mag

Na een jaar afwezigheid kijken we in Knokke-Heist uit naar Carnaval 2022, oftewel Carnaval Heist 2022. Knokke-Heist is toonaangevend als grootste carnavalsgemeente van West-Vlaanderen en als we dat zo willen houden, staan we voor enkele uitdagingen.

Heruitvinden om te behouden

De manier waarop we Carnaval vieren in Knokke-Heist, staat onder druk op verschillende fronten: de hoge huurkosten voor de praalwagens, het wegvallen van confetti tijdens de stoeten, hoge huurkosten Ravelingen voor de carnavalbals, laattijdige karrereglement, verplichte kunststof bekers, herinrichting van straten en pleinen, onverdraagzaamheid tegenover carnaval bij nieuwe inwoners.

Om binnen 10 jaar nog steeds toonaangevend te zijn als carnaval-hotspot, moet de toekomstige schepen van carnaval samen met haar werkgroep nieuwe krijtlijnen gaan uittekenen voor de toekomst. Carnaval is nog steeds het grootste event van Knokke-Heist en daar is dus aandacht voor nodig.

Carnaval gaat “zeker” door

Intussen is wel één en ander reeds uitgelekt. Zo gaat carnaval 2022 zeker door van zodra de corona-maatregelen het toelaten en de Horeca vrij is van de vele regels die carnaval onmogelijk zouden kunnen maken.

Het zou dus kunnen dat de grootste stoet pas uit gaat in maart, april of mei. Maar doorgaan doet het zeker.

Ook dit moet je even lezen

1 REACTIE

  1. Ooit hebben wij de zomerkarnaval in Rotterdam bijgewoond. Als je weet dat er in Rotterdam meer dan 20.000 inwoners zijn uit Kaap Verdie dan weet je dat het een unieke tropische karnaval is Ook in Londen bestaat er een zomerkarnaval . Misschien een idee om het ganse karnaval gebeuren te verplaatsen naar de zomer?? Dan zullen de karrenbouwers en kleermaaksters niet te vergeefs gewerkt hebben !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over