vrijdag, april 19, 2024
HomeCultuurCarnaval in Heist: Het Feest van Traditie en Vermaak

Carnaval in Heist: Het Feest van Traditie en Vermaak

Het carnavalsseizoen in Heist is officieel van start gegaan en belooft een onvergetelijke 4-daagse te worden. De feestelijke aftrap wordt gegeven door de Strandleeuwen met het Bal van de Plakkers op zaterdag 6 januari 2024 in Zaal Ravelingen. Dit jaar nodigen ze alle Knokke-Heistenaars uit voor een toast op het nieuwe carnavalseizoen.

De muzikale ambiance wordt verzorgd door de beroemde dj’s Double D en Ziggy, bekend van hun optredens bij lokale carnavalsevenementen. De voorverkoop van kaarten is gestart, waarbij een toegangskaart slechts 5 euro kost, en 7 euro aan de deur.

Een hoogtepunt van het carnaval is de historische voetbalderby tussen de Plakkers en de Visschers, een traditie die teruggaat tot 1928. Deze gemaskerde wedstrijd, bekend om zijn theatrale momenten en ludieke acties, vindt plaats op dinsdag 13 februari 2024. De wedstrijd staat bekend om zijn minder technische maar meer theatrale en humoristische aard, met scheidsrechter Zoëlle (alias Yves Merlevede) in een opvallend roze outfit die zorgt voor een chaotisch verloop van de match.

Daarnaast is er het Bal van de Zeemeermin, georganiseerd door de gelijknamige supportersclub. Dit bal, dat voor het eerst plaatsvond in 1929, heeft een rijke geschiedenis en wisselende locaties gehad, waaronder Hotel de Bruges en Ciné Moderne. Het bal vormt een essentieel onderdeel van de carnavalsmaandag en is een niet te missen evenement voor liefhebbers van traditie en gezelligheid.

Dit carnavalseizoen in Heist belooft een mix van traditie, muziek, sport en onvervalst plezier te worden, waarbij zowel jong als oud kan genieten van een diversiteit aan evenementen. Met deze festiviteiten toont Heist zijn rijke carnavalscultuur en brengt het gemeenschap samen in een viering van vreugde en saamhorigheid.