18.9 C
Knokke-Heist

Carnaval met de paplepel meegegeven

Carnaval heeft heel wat te bieden voor kinderen! Op zaterdag 18 februari 2023 kan je in de voormiddag een leuke wandeling doen dankzij “De Klasparade”. Meer dan 20 kleine praalwagens prijken tijdens de Krokusvakantie in de etalages van winkeliers in Heist. Je kan een routeplan bekijken in de app “Heist viert carnaval” of je kan een flyerboekje afhalen bij de deelnemende handelaars. Lunchen kan je op heel wat adresjes in Heist en vervolgens kan je vanaf 14 uur in zaal Ravelingen aan het Stationsplein terecht voor het kindercarnavalbal. Nadien is de ideale afsluiter een bezoekje aan de kermis op het Heldenplein met een warme oliebol.

Op zondag 19 februari 2023 kan je de dag starten met een bezoek aan museum Hey. Het volledig gerenoveerde museum is voor jong en oud een belevenis. Naast HEY vind je het toerismekantoor. Heb je vragen over Knokke­-Heist? Stel ze hier. In de namiddag is de grote stoet om 14 uur een echte aanrader. Ook toeschouwers mogen verkleed zijn; we vieren immers de creativiteit in al zijn facetten. Heel wat praalwagens gooien snoepgoed voor de kinderen, dus neem alvast een papieren zakje mee.

Op dinsdag 20 februari 2023 is een stevige wandeling in het natuurgebied van Heist een leuke optie. Na de wandeling kan je even langs bij de knotsgekke voetbalwedstrijd tussen de plakkers en de vissers. Hier kan je opwarmen met een heerlijke kom vissoep ten voordele van een goed doel gekozen door het Hof Der Prinsen. Om 18:30 uur word je aan zaal Ravelingen verwacht voor de babeluttenworp en de popverbranding. Daarna zullen de kids ongetwijfeld genieten van een goeie nachtrust.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen