Home Haven / Zeebrugge Carnavalsfeest Zeebrugge: Prinses Carnaval Kimberly Van Holm Gekroond

Carnavalsfeest Zeebrugge: Prinses Carnaval Kimberly Van Holm Gekroond

0
420

  •  

Zeebrugge, een plaats waar tradities en feestelijkheden hand in hand gaan, heeft onlangs weer een sprankelend evenement mogen beleven. In zaal Albatros, werd het Prinsenbal gehouden, een belangrijk onderdeel van de lokale carnavalsvieringen. Dit evenement, georganiseerd door de Orde van de Zeesluffers, markeerde een belangrijke mijlpaal in de aanloop naar de carnavalsstoet van dit jaar.

Slechts Eén Kandidaat voor Prinses Carnaval

Het Prinsenbal, dat traditioneel een spannende strijd tussen meerdere kandidaten voor de titel van Prins of Prinses Carnaval kent, heeft al een paar jaar een andere wending. Er was ook dit jaar slechts één kandidaat voor de titel. Dit zorgde opnieuw voor enige teleurstelling bij de organisatie, aangezien de gebruikelijke spanning rondom de verkiezing hierdoor ontbrak. Desondanks werden er nog proeven opgelegd aan de enige kandidaat tijdens het Prinsenbal.

Grootse Opkomst en Enthousiasme

Het evenement, dat een groot aantal carnavalisten aantrok, niet alleen uit Zeebrugge maar ook uit omliggende gemeenten waaronder het Hof der Prinsen uit Knokke-Heist, toonde de onverminderde populariteit van het carnavalsfeest. De organisatie, geleid door Jurgen Deetens van de Orde van de Zeesluffers, kijkt reikhalzend uit naar de carnavalsstoet. Deze is gepland op zaterdag 17 februari, met de start aan de Rederskaai en een route langs de Vismijnwijk naar het dorp en de Markt. De stoet belooft een indrukwekkend spektakel te worden, waar jaarlijks veel toeschouwers op afkomen.

Kimberly Van Holm: De Nieuwe Prinses Carnaval

De 26-jarige Kimberly Van Holm, werkzaam in het onderhoud bij AZ Zeno en afkomstig uit Zeebrugge, is dit jaar de gekroonde Prinses Carnaval. Haar toewijding aan de carnavalstraditie was duidelijk. Om de titel te bemachtigen, moest ze niet alleen aan de opgelegde proeven voldoen, maar ook een aanzienlijk aantal aanhangers verzamelen. Met een overweldigende opkomst van 238 mensen, ruim boven de vereiste 150, toonde ze haar populariteit en organisatorisch vermogen.

Een Jaar van Verantwoordelijkheid en Plezier

Kimberly uitte haar vreugde over het bekleden van deze rol en de steun die ze van de gemeenschap heeft ontvangen. Hoewel ze toegeeft dat ze liever een tegenkandidaat had gehad voor de spanning, is ze vastberaden om haar rol als Prinses Carnaval met eer te vervullen. Ze benadrukt dat kandidaat zijn niet alleen om de eer gaat, maar ook een financiële en tijdsinvestering vereist.

Vooruitblik op de Carnavalsstoet

Met groot enthousiasme kijkt de nieuwe Prinses Carnaval uit naar het kindercarnaval en de carnavalsstoet op 17 februari. Tijdens deze stoet zal zij een prominente plaats innemen op de wagen, vergezeld door haar man, Alan Vergauwe, die zij als haar ‘jonker’ voor dit carnavalsjaar heeft aangewezen.

Het carnaval in Zeebrugge blijft een levendige en kleurrijke traditie, waarbij de gemeenschap samenkomt om te vieren. Met de aanstaande carnavalsstoet en de energie van Prinses Carnaval Kimberly Van Holm, belooft het een onvergetelijk evenement te worden.

NO COMMENTS