HomeLokaalOndernemen in Knokke-HeistCaroline Rigo van start met Café Beauté in de Dumortierlaan

Caroline Rigo van start met Café Beauté in de Dumortierlaan

Op vrijdag 2 april 2021 opent Caroline Rigo haar tweede filiaal van Café Beauté in de Dumortierlaan 6 in Knokke-Heist. In de zaak in Hasselt is er ook een kleine bistro aan het schoonheidssalon gekoppeld.  “Wie moet wachten kan dus ook genieten van een koffie of drankje.  Zo kan schoonheid gekoppeld worden aan café: drink je mooi en eet gezond, dat heeft invloed op je huid” vertelt Caroline. In deze conceptstore voor beautylovers kun je naast schoonheidsbehandelingen net zo goed binnenwandelen om skincare, haar- en make-upproducten aan te kopen. De zaak wordt uitgebaat door shopmanager Hélène Asnong. Ze krijgt bij de opstart daarbij steun van Isabelle Haus die Café Beauté in Hasselt runt.  

Gezond en happy 

Het hele team is gepassioneerd door beauty en geeft je met plezier uitgebreid advies.  “Wij proberen zo natuurlijk en gezond mogelijk te werken. Dit wil zeggen dat wij opteren voor eerlijke producten zonder schadelijke stoffen, die lief zijn voor je huid, lichaam en haren. Voor ons is het belangrijk dat iedereen zich gezond en happy voelt” legt zaakvoerster Caroline Rigo uit. “Wij droomden al een tijdje van een tweede locatie.   
Omwille van corona dachten wij dat veel mensen deze zomer nog op vakantie zouden gaan in eigen land.  Dus kwamen we op het idee om een pop-up te starten aan de kust.   
Helaas zijn we zelf verliefd op Knokke en is het idee om een pop-up te starten al snel geëvolueerd in een permanent pand” lacht Caroline.   
 

Klanten over heel het land   
“Tjjdens de coronacrisis zijn we veel live gegaan op instagram waardoor meer mensen ons hebben leren kennen. Door onze webshop zien we dat mensen over heel het land verspreid zitten.  Nu kunnen we mensen op beide locaties ontvangen. Zo kunnen ze kijken welke stad het dichtst is.  Sasha, Belle Perez, Loredana, Milk Inc., Lasgo (Jelle Van Dael), Kate Ryan… het zijn allemaal artiesten die al ooit een laagje gezonde make-up op het gezicht kregen van de Hasseltse onderneemster. Ze heeft nog steeds een goede band met verschillende artiesten en bekende gezichten, waarvan sommigen in deze coronatijden hun opwachting maken in Caroline haar online make-up video’s, die gretig worden bekeken en gedeeld.   

Van kleuterleidster naar make-up artist 

 Beroepshalve is ze kleuterleidster, maar ze ontdekte al snel dat ze de ambitie had om de wereld op een andere manier te veranderen. Het onderwijs was haar ding niet. Ze ging aan de slag bij Omega Pharma van Marc Coucke, waar ze een eerste job als make-up artist binnenhaalde. In 2010 opende ze haar make-up winkel ‘Le Visage’ in Hasselt. “Ik begon met niets van ondernemingservaring. Ik doorliep en deed ook alles zelf. Van naar beurzen trekken, aankopen doen, de boekhouding, enz.”, zegt ze. “In Le Visage verkocht ik producten en deed ik behandelingen, maar ik kreeg ook vaak de vraag van mensen om make-up artist te worden. Dat was de start van Blush Academy. Toen die mensen ook zelf mijn producten begonnen te gebruiken, startte ik met een eigen distributie van verschillende merken. Na een paar jaar in ‘Le Visage’ voelde ik dat het tijd was voor een mooie rebranding en zo ontstond ‘Café Beauté’, een shop met natuurlijke cosmetica waar de focus ligt op health met af en toe een guilty pleasure. Tegelijkertijd ontstond ‘Cent Pur Cent’, mijn eigen minerale make-uplijn die nu al te verkrijgen is bij 600 apothekers.”  

Voor meer info: www.cafebeaute.be   

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers