5.9 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022

CD&V Knokke-Heist met kerstpakketten naar de getroffenen in Trooz

Onlangs vertrok een kleine delegatie van CD&V Knokke-Heist richting Trooz. De leefomstandigheden van de lokale bevolking zijn er -5 maanden na de watersnoodramp- nog steeds erbarmelijk. Verwarming is er quasi nog niet, men moet zich behelpen met kleine elektrische radiatoren of gasbrandertjes. De huizen zijn vochtig, muf en beschimmeld, her en der zien we toch al heropbouw. Het gaat tergend traag vooruit. De winter deed z’n intrede, het is behelpen en elkaar helpen.

Fabienne Maes en Katrien Cauwels overhandigden namens CD&V Knokke-Heist een geschenkpakket aan 100 getroffen gezinnen in Trooz en Nessonvaux voor een totale waarden van 1500 euro. De rijk gevulde dozen met o.a. confituur, peperkoek, cake, choco, pralines, ontbijtgranen,… werden met grote dankbaarheid aangenomen. “Adorable et un grand merci”.

Daarnaast namen ze ook nog heel wat hulpgoederen mee, mini kerstboompjes en-pakketjes. Een bestelwagen volgeladen.

Van kerstsfeer is gezien de omstandigheden weinig sprake maar dit gebaar is een klein lichtpuntje in deze donkerste dagen van het jaar.

Ook dit moet je even lezen

1 REACTIE

  1. Ik Vind het een zeer goed initiatief van Cd&V om kerstpakketten naar Trooz te brengen maar zou het nog veel beter vinden als al die eigenaars daar in de streek of omstreken hun chalet of vakantiehuis laten bewonen door de getroffen mensen daar die niks hebben ipv van aan de vakantiegangers uit Vlaanderen enz . Dat zou ik liever lezen . Zouden beter hun eigen mensen helpen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over