19.5 C
Knokke-Heist

Chaos op de weg: bus staking in Sluis

Busreizigers in de gemeente Sluis en in enkele omliggende gemeenten moeten zich voorbereiden op een grote storing in het openbaar vervoer. Vakbond FNV heeft haar leden opgeroepen om de komende twee dagen het werk stil te leggen, wat zal leiden tot een grote vermindering van het aantal beschikbare bussen.

Busmaatschappij Connexxion verwacht dat ongeveer 70 procent van de bussen zal blijven rijden, maar dat betekent nog steeds dat veel reizigers zonder vervoer zullen zitten. De staking is het gevolg van een gebroken cao-onderhandeling tussen de werkgevers en de FNV. De werkgevers bieden een loonsverhoging van 11 procent, maar de FNV eist 8 procent met ingang van 1 januari en 6 procent per 1 januari volgend jaar.

De staking zal waarschijnlijk grote gevolgen hebben voor veel reizigers in de regio. Busmaatschappij Connexxion raadt mensen aan om alternatieven te zoeken voor hun vervoer, zoals het nemen van een taxi of het huren van een auto. Hopelijk komen de partijen snel tot een oplossing en kan het normale vervoer worden hervat.

#Busstaking #Sluis

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen