vrijdag, april 19, 2024
HomeKnokke-HeistCharlotte Crul uit Knokke-Heist scoort derde plaats in Belgisch Kampioenschap Beste Sommelier

Charlotte Crul uit Knokke-Heist scoort derde plaats in Belgisch Kampioenschap Beste Sommelier

Het Radisson Blu Astrid Hotel in Antwerpen was het toneel voor het gerenommeerde Belgisch Kampioenschap Beste Sommelier, een evenement dat al meer dan een halve eeuw (sinds 1963) de expertise van de land’s meest verfijnde wijnkenners test. Dit jaar markeerde een bijzonder moment in de geschiedenis van het kampioenschap met de introductie van vrouwelijke finalisten.

Onder de veertien door de preselecties heengekomen sommeliers was Charlotte Crul, een professionele sommelier verbonden aan het restaurant Cuines 33 en medezaakvoerder van Puro wijnen. Crul, die uit onze gemeente komt, stond haar mannetje in een veld van geduchte concurrenten en behaalde de eervolle derde plaats in de finale.

Dit jaar’s competitie was sterk bezet met professionals uit heel België. Na een reeks van zowel theoretische als praktische proeven bleven drie kandidaten over voor de laatste selectieronde: Jeno Del Turco van Le Chalet de la Forêt uit Ukkel, Margaux Balemans van Sanglier des Ardennes uit Durbuy, en Crul zelf. Met zijn uiteindelijke overwinning heeft Del Turco het recht verworven om zich de Beste Sommelier van België te noemen.

De deelname van Crul en Balemans aan de finale vestigt de aandacht op de groeiende aanwezigheid en het succes van vrouwelijke professionals in een traditioneel door mannen gedomineerde sector. Het is een inspirerende ontwikkeling voor aanstaande sommeliers en een teken van progressie in de gastronomische wereld.

De prestatie van Crul wordt gevierd in Knokke-Heist en daarbuiten, en ze dient als een rolmodel voor ambitieuze sommeliers over het hele land. Met haar uitgebreide kennis en passie voor wijn blijft ze een prominente figuur in de Belgische culinaire scene.