Home Knokke-Heist China’s Tijdloze Schatten: Een Reis door 5000 Jaar Cultuur in Knokke-Heist

China’s Tijdloze Schatten: Een Reis door 5000 Jaar Cultuur in Knokke-Heist

0
400
  •  

In een tijd waarin de wereld steeds meer met elkaar verweven raakt, nodigt Neos Knokke-Heist u uit om een duik te nemen in de diepten van een van de oudste en meest invloedrijke culturen ter wereld. Op 6 februari 2024, neemt spreker Nico Bijnens ons mee op een boeiende reis door “China en 5000 jaar Chinese cultuur”, een evenement dat belooft een verlichtend inzicht te geven in de complexe geschiedenis van dit fascinerende land.

China, een naam die resonanties oproept van een eeuwenoude beschaving, keizerlijke grootsheid, en tegenwoordig een bloeiende economische supermacht. Deze voordracht in Knokke-Heist, gehouden in het schilderachtige Pavillon Du Zoute, belooft een diepgaand begrip van hoe China’s verleden haar huidige vorm heeft gegeven.

Nico Bijnens, een kenner van de Chinese cultuur, zal het publiek meenemen op een historische reis. Teruggaand naar de Tang-dynastie, toen China’s hoofdstad de grootste stad ter wereld was, tot aan de huidige tijd, waarin China’s economische groei de wereld blijft verbazen. Het verhaal van China is er een van uitzonderlijke transformatie, van een ‘Middenrijk’ naar een moderne grootmacht.

Bijnens zal licht werpen op de unieke aspecten van de Chinese cultuur, vaak beschouwd als mystiek en ongrijpbaar door westerse ogen. De rijkdom en wijsheid van deze 5000-jaar oude beschaving worden onthuld, waardoor deelnemers een dieper begrip en waardering krijgen voor de invloeden die China tot op de dag van vandaag vormen.

Belangrijk is ook de impact van recente gebeurtenissen, zoals de uitbraak van het coronavirus, op China’s positie in de wereld. De voordracht zal ongetwijfeld leiden tot een boeiend gesprek over de huidige en toekomstige rol van China op het wereldtoneel.

Deze lezing is niet alleen een gelegenheid om kennis te vergaren, maar ook om deel te nemen aan een levendige dialoog over een land dat aan de vooravond staat van nieuwe wereldwijde ontwikkelingen. Mis deze kans niet om deel uit te maken van dit belangrijke gesprek. Inschrijven is vereist vóór 1 februari 2024, met een deelnameprijs van 10 euro voor Neos-leden en 15 euro voor niet-leden. Zorg ervoor dat u zich snel aanmeldt!

NO COMMENTS